Je emoties heb je als zwangere niet helemaal onder controle. En soms… gewoon helemaal niet! Dit levert hilarische of totaal onredelijke huilbuien op. Nouja, achteraf dan. Want op het moment zelf, ben jij vaak doodserieus. Of je huilt en lacht tegelijk omdat je weet dat het belachelijk is dat je (weer) zit te huilen.

Ben je op dit moment zwanger? Troost je, je kunt er niet veel aan doen. Het wordt veroorzaakt door de hormoonschommelingen en waarschijnlijk slaap je ook iets minder goed. En.. je bent niet alleen, zoals gezegd hebben alle zwangeren hier, in meer of mindere mate, mee te maken. Onder het mom van “gedeelde smart is halve smart” delen wij graag een aantal mooie voorbeelden:

“Ik had zo’n zin in chocolade. Mijn vriend had het laatste stukje opgegeten. Dat kan echt niet!”

“Mijn partner had de verkeerde shampoo gekocht. Ik vond dat, op dat moment, een gebrek aan interesse in mij. Totaal onredelijk dus :-)”

“Ik huilde iedere week in de laatste maand van mijn zwangerschap, wanneer mijn vriend naar de voetbal vertrok. Ik was zo teleurgesteld dat hij mij alleen liet..”

” Ik zat ongegeneerd een zak winegums te eten op de bank. Terwijl ik deze normaal gesproken echt haat. Mijn vriend komt binnen en begint mij heel hard uit te lachen. Verdriet en boosheid wisselde elkaar een uur lang af”

“Het brood was op en ik had toch echt nu honger!”

“Hij had maar 1 taak! De oven aanzetten.. En dat was hij vergeten”

“Ik zat naar Heel Holland Bakt te kijken. Diegene waarvan ik hoopte dat ze zou winnen, verloor. Dat is natuurlijk ook heel verdrietig….Not!”

“Mijn melk werd door mijn collega opgedronken. Aii!”

“Ik had een werk afspraak. Op de heenweg begon ik uit het niets keihard te huilen. Ik kon niet meer stoppen. Dus ik zat daar met rode dikke natte ogen bij de afspraak. Hij moest lachen toen ik als verklaring aangaf, dat ik gewoon zwanger was. Dat voelde als uitlachen en leverde een nieuwe huilbui op.. Lekker professioneel!”

Het is wel handig om je partner aan te geven dat die huil- en woede aanvallen gewoon weer overgaan. Na de bevalling? .. Euhm, niet direct. Het wordt wel snel minder, maar die hormonen zitten nog wel een tijdje in je lichaam.

Relatie tip:

Wanneer je je realiseert dat je (weer) totaal onredelijk bent geweest, geef dit dan toe en lach er samen om. Voor hem is dit namelijk ook niet altijd even leuk. En ja, we weten heus wel dat jij er het meeste last van hebt. Maar voor je relatie is het toch goed om hem die erkenning te geven. Daarnaast heeft hij dan ook het vooruitzicht dat je wel weer de oude wordt.