Horeca baby: een druk baby bestaan.

//Horeca baby: een druk baby bestaan.

Horeca baby: een druk baby bestaan.

Het is lunchtijd en bij BLT in Den Haag is het gezellig druk! We hebben een rij buiten bij het take away raam en binnen gonzen de stemmen, klinken de glazen en klettert het bestek. Mensen komen hier lekker eten en ontspannen tijdens hun drukke werkweek.

Als baby in een ondernemers-gezin, kan het zo zijn, dat je op andere plekken een dutje moet doen dan in je bedje. Al in mijn buik heeft Beau kunnen wennen aan de geluiden van het restaurant. Stemmen, koffie, glazen, vaatwasser. Ik liep namelijk met mijn bolle buik tussen de tafels door en ook nu doe ik dat weer met zijn kleine broertje.

Horeca baby

We hebben een drukke lunch. Zakelijke gasten en scholieren mogen we ontvangen, het is een gezellige mix. Soms wil het dan zo zijn, dat ik ook moet bijspringen om iedereen te kunnen voorzien van een lekker broodje, een goede latte en een praatje, wat ik ook doe met veel plezier.

Beau helpt ons ook super goed mee, zoals je kan zien, maakt de drukte hem niet uit. Hij valt heerlijk in slaap, terwijl wij rondlopen met een goed geschuimde cappuccino en menukaarten. Een droomkind!

Ik denk dat dit voor Beau ook heel erg heeft meegeholpen in zijn ontwikkeling tot het kleine persoontje dat hij nu al is. Hij is vanaf het eerste moment echt een sociaal dier. Helemaal in zijn sas als hij de aandacht – en vooral ook eten – krijgt!

Bekend en onbekend laat hij lachen, hij flirt naar iedereen die het maar wil zien en brabbelt naar iedereen die het maar wil horen. Dat maakt mij als moeder natuurlijk weer super trots!

Overal mee naartoe

Beau gaat niet naar de opvang. Wij hebben het geluk dat wij ons werkschema zo kunnen uitkienen dat we het samen kunnen doen en afwisselen. Verder hebben we lieve opa’s en oma’s in de buurt wonen, die allebei sowieso één dag in de week, heel veel met Beau knuffelen en spelen. Hij heeft daar helemaal zijn eigen plekje met box, bedje en heel veel speelgoed!

Verder gaat hij van kleins af aan eigenlijk overal mee naar toe. Of het nu de boekhouder is of een doktersbezoek. Hij ziet overal lol in en kijkt zijn ogen uit. Ook wanneer ik naar afspraken ga voor mijn eigen bedrijf, gaat hij vaak mee en weet dan ook stiekem steeds de show te stelen.

Mama en ondernemer

Als ondernemende mama is het soms echt passen en meten. Uit mijn ervaring, ben ik eigenlijk degene die de afspraken maakt en ook zorgt voor oppas wanneer het in onze agenda’s eens niet uitkomt.

Ben jij mama en ondernemer? Misschien herken je dat dan wel. Ik vind het soms heel moeilijk om de bekende bordjes hoog te houden. Helemaal wanneer Beau zich niet toegeeft aan zijn slaapje die hij én mama dan hard nodig hebben.

Hoe doe jij dat? Neem jij je kindje mee naar afspraken? Heb je extra opvang?

Wat een luxe

Natuurlijk hebben wij ook door, dat we ontzettend bevoorrecht zijn dat Beau dit allemaal zo oppakt. We genieten zelf dan ook met volle teugen van ons amicale, makkelijke kind!

We zijn heel benieuwd hoe onze tweede zoon zal zijn, want ieder kindje is natuurlijk anders..

Misschien breken ze straks wel met z’n tweeën de tent helemaal af!

Lees ook mijn andere artikel:

Anne Sophie

Anne-Sophie Maigret, 28 jaar

Wij wonen in Den Haag, dicht bij het strand en hebben een lekker druk bestaan. Je kan ons echt zien als een ondernemend gezin. Wij reizen graag, hebben eigen zaken en zijn daardoor eigenlijk altijd onderweg of bezig met van alles. Nooit saai!

Onze eerste zoon Beau is afgelopen maart, 1 jaar geworden. Hij gaat eigenlijk overal met ons mee naar toe en is een heerlijk sociaal en gezellig mannetje.
Op dit moment ben ik zwanger van onze tweede zoon en ben in augustus uitgerekend. Hierdoor heb ik ook een soort snelkookpan in het moederschap gekregen.

De kunst is het vinden van balans, alleen vindt die maar eens! Of het nu gaat om slapeloze nachten, het krijgen van tandjes of hormonen die door je eigen lijf gieren (natuurlijk vaak in combinatie). Want een baby krijgen en een peuter hebben is fantastisch maar gaat niet altijd over rozen. Ik neem je er graag in mee hoe ik denk alle ballen een beetje hoog te houden, of juist niet..

Je kan mij ook volgen op instagram.com/as.maigret en annesophiemaigret.nl

2019-04-26T16:11:23+02:00

Neem even een momentje..

Om onze privacy verklaring te lezen en kennis te nemen van de gegevens die wij van je opslaan. Klik op 'AVG Instellingen' om je eigen instellingen te beheren.

Privacy verklaring | Sluiten
AVG Instellingen