Wat zou dat makkelijk zijn toch? Wanneer je kindje zichzelf kan aankleden. Iedere minuut tijdsbesparing in de ochtend is goud waard. Je moet natuurlijk wel even de tijd nemen om het je kleine muppet  te leren. Dat doe je het beste wanneer je geen haast hebt, in het weekend of in de avond. Jij presteert immers toch ook het beste zonder harde tijdsdruk? Je kindje dus ook. Je merkt vanzelf wanneer het eraan toe is om zichzelf aan te gaan kleden. Broeken en rokken gaan regelmatig aan en uit. Je ziet af en toe een worsteling met een trui of je kindje zit je plots aangekleed op te wachten met een broek binnenstebuiten en een t shirt dat achterstevoren zit.

Hoe leer je je kindje zichzelf aankleden?

Kies dus het juiste tijdstip en zorg dat het leuk is en blijft. Zorg dat je kleintje zelfvertrouwen krijgt (dat is namelijk de helft van de inspanning) en start met uitkleden. Dat is makkelijk, zodra hij of zij dit goed onder de knie heeft, begin je met het aankleden.

Wat is de voor en achterkant?

Leer hoe je kunt herkennen wat de binnen en buiten kant en wat de voor en achterkant is met behulp van de labels.

Samen aankleden

Inkoppertje maar doe het voor. Je kindje leert het beste door naar jou te kijken en het na te doen. Doe je handelingen langzaam en vertel met korte instructies wat je doet. Bijvoorbeeld “hoofd” “arm” “arm”

Pak grote kleding

Laat de skinny jeans maar even in de kast. Pak ruimzittende kleding met grote hoofd en armgaten.

Oefen zittend

Balanceren maakt het alleen maar moeilijker. Dat komt later wel.

Shinen van trots

Laat je kindje stralen en show het eindresultaat in de spiegel. Zo trots als een pauw!