Heb jij last van klapperende eierstokken en kun je niet wachten om zwanger te worden? Dan kun je het lot ook zelf een handje helpen. Wil jij ook sneller zwanger worden? Maak dan gebruik van de volgende tips om sneller een positieve zwangerschapstest in handen te hebben.

Track jouw eisprong

Je bent slechts een aantal dagen per maand vruchtbaar en hebt dus maar een beperkte tijd om zwanger te raken. Door inzicht te krijgen in jouw vruchtbare dagen, heb je dus meer kans op succes. Je kunt dit bijhouden met de agenda, maar er zijn ook handige apps die jouw cyclus en eisprong haast nauwkeurig kunnen bijhouden. Ook zijn er speciale apparaatjes op de markt die door jouw temperatuur bij te houden, kunnen vaststellen op welke dag je vruchtbaar bent.

Vaker het bed in

Wil je sneller zwanger worden? Spring dan vaker het bed in met jouw partner. Vergroot de kans van slagen, door vaker te proberen. Je kunt de mood voor seks altijd opkrikken door leuke sexspeeltjes uit te proberen. Zo blijft het spannend in bed en heb je meer kans van slagen.

Gezond leefpatroon

Wist je dat een gezond leefpatroon jouw vruchtbaar versterkt. Gezond eten, voldoende bewegen en genoeg slapen is voor iedereen sterk aan te bevelen. Maar wanneer je zwanger wilt worden, is het belangrijk om zowel fysiek als mentaal in goede staat te zijn. Zo zorg je voor een gezonde hormoonhuishouding en dit heeft weer een positieve invloed op jouw cyclus en eisprong. Zo vergroot je de kans op zwanger te worden.

Wil jij ook graag zwanger worden? Maak dan gebruik van de bovenstaande tips om sneller zwanger te worden. Houd jouw cyclus en eisprong in de gaten, vergroot de kans door vaker het te proberen en zorg ervoor dat je gezond leeft. Voor je het weet ben je in verwachting!

Meer tips?