Hoe je sinterklaas viert, bepaal je nog altijd zelf!

/, Kleuter, Momlife/Hoe je sinterklaas viert, bepaal je nog altijd zelf!

Hoe je sinterklaas viert, bepaal je nog altijd zelf!

Gisteren schalde geheel onverwachts het eerste sinterklaas liedje uit de tablet van één van mijn kinderen en dat terwijl we nog niet eens de zwembroeken en bikini’s hebben opgeborgen. Ik heb inmiddels al heel wat sinterklaas vieringen achter de rug. Elk jaar voltrekt het feest zich volgens eenzelfde ritueel. Onder leiding van Dieuwertje Blok wordt met behulp van het, veel te enge Sinterklaasjournaal, de spanning opgevoerd. Zoekgeraakte stoomboten, pakjes en pepernoten. Telkens weer ontsnapt het Sinterklaasfeest aan allerlei gruwelijk onheil.

Beurs mandarijntje

Mijn kinderen transformeren dankzij dit volksvermaak per direct in hyperactieve monstertjes die niet kunnen slapen van de spanning. Tegen de tijd dat het pakjesavond is kan ik niet wachten tot Sinterklaas, zijn pieten, de gevulde speculaas en al die ellendige pepernoten het land uit zijn. Gespannen kinderen, een fortuin aan cadeaus en talloze door het Sinterklaasjournaal bepaalde schoen zet momenten, die ik meestal vergeet. Waardoor ik mijn kindertjes, die devoot met sterrenoogjes voor de haard hebben staan te zingen blij moet maken met een beurs mandarijntje.

Nee, sinterklaas is niet eenvoudig voor deze moeder.

En daar komt dan ook nog die rare zwarte pieten discussie bij. Het wordt niet zwart dit jaar maar ook niet wit, nee we polderen er tussen in. Zwart, gevlekt, geveegd, wit. Wat moeten kinderen nu met zo veel verwarring? Hoe leg je als ouder uit dat de ene piet egaal gekleurd is en de ander niet, terwijl ze allemaal door de schoorsteen gaan? Ik ben net bekomen van de vraag of zwarte piet soms bij Albert Hein werkt. Wie heeft dat verzonnen? Dat hoofdpiet gewoon het nieuwe baantje is van de voormalige filiaalmanager van Albert Heijn? Had hem dan in ieder geval ingekleurd, maar dit is toch gewoon kansloos? Die hele Sinterklaas traditie is voor mij verloren gegaan toen het Sinterklaasjournaal in beeld kwam. Zo’n landelijk verzonnen, politiek correct verhaal waar iedereen maar in mee moet gaan.

De zwarte pieten discussie is inmiddels zo uit de hand gelopen.

Niemand kan het meer goed doen, het doet mij denken aan de manier waarop moeders met elkaar omgaan. Borstvoeding versus flesvoeding, wel of niet inenten. Twee kampen die niet naar elkaar toe willen buigen en een compromis willen sluiten. Het is zwart of wit en bij moeders onderling zelfs niks ertussen in.

Laat je al die flauwekul rond Sinterklaas toch niet aanpraten.

Doe wat goed is voor je kind en laat het Sinterklaasjournaal zijn eigen richting op gaan. Denk na en beslis zelf. Laat iedereen lekker op zijn eigen manier Sinterklaas vieren.

En dat is in mijn geval drie keer je schoen zetten, één intocht van Sinterklaas met paard en pieten, heel veel snoep. En voordat je niet meer geloofd, één  jeugd trauma door op de schoot van Sinterklaas te zitten. Zo simpel. Sinterklaas voor een groot gezin, op maat. Een prima oplossing lijkt mij, en als je daar niet tegen kan, dan ga je maar alvast je kerstboom optuigen of zoiets.

Lees ook mijn andere artikelen:

Annemarie

Annemarie Geerts 41 jaar. Zeven kinderen….

‘Ja, wij hebben zeven kinderen! En ja, daar hebben wij bewust voor gekozen!’ Als moeder van een groot gezin, ben ik altijd bezig met het beantwoorden van de meest idioten vragen. Ja, allemaal van dezelfde man. Nee, het is nu nog niet klaar. Nee, we zijn niet gelovig. En nee het is inderdaad niet van deze tijd, ik weet het.

Waar de ene moeder haar handen al vol heeft aan één kind, kan het gezin voor mij niet groot genoeg zijn. Ik geef je graag een kijkje in mijn leven. Ik heb voor ieder wat wils. Van een irritante puber tot een schattige baby van 10 maanden. Ik heb het allemaal!

Volg mij ook op instagram.com/prinsessenspul of op  youtube.com/user/prinsessenspul

2018-11-02T20:42:43+00:00

Neem even een momentje..

Om onze privacy verklaring te lezen en kennis te nemen van de gegevens die wij van je opslaan. Klik op 'AVG Instellingen' om je eigen instellingen te beheren.

Privacy verklaring | Sluiten
AVG Instellingen