Ga slapen!!! ” Dat werkt dus niet bij een baby.. Maar dat is wel wat je ’s nachts denkt, wanneer je er weer uit moet omdat je baby wakker is. “Slaap kindje, slaap” zingen dan misschien? Of misschien wel het liedje dat je tijdens je zwangerschap hebt gezongen? Daar zouden baby’s toch rustig van worden? Toch?! Dat is wat je overal leest en nu… Werkt het niet. Soms werkt het zingen gewoon niet of je hebt het daar wel mee gehad.

Wat kun je dan doen om je baby snel in slaap te krijgen?

Een trucje van de kraamzorg is door met je vinger heel zachtjes op de huid tussen de ogen (boven de neus) naar beneden te aaien. Dat werkt, de oogleden van je baby zullen meebewegen en uiteindelijk valt je kleintje in een hele diepe slaap. Maar je zult merken dat het nog best lastig is om zachtjes en constant te aaien. En dat minutenlang. Vaak wek je je baby weer even omdat je zachte aanraking soms overgaat in een net iets hardere. Je bent immers ook moe en hebt je spieren ook niet helemaal onder controle.

Maar dit is de oplossing! Ideaal. Wat heb je nodig? Alleen maar een tissue of een keukenpapiertje en een klein beetje geduld. En echt maar heel klein beetje geduld (want we weten dat je met die slapeloze nachten eigenlijk geen geduld meer hebt). Bekijk hoe deze ouders hun baby binnen 1 minuut laten slapen.

Wil je weten wanneer je baby gaat doorslapen? Wanneer je eindelijk weer nachten van meer dan zes uur gaat maken? Bekijk dan ook dit artikel over het doorslapen van je baby.