Soms is het gewoon leuk om even de spot te drijven met je kids. Of om realistisch te kijken naar deze fase van je leven. Het ligt er maar net aan hoe je ernaar kijkt. Dit filmpje, voor wie hem nog niet gezien heeft (het heeft al meer dan 12 miljoen views), is geweldig… Een feest van herkenning! Hoe fijn is het, dat dit ochtendritueel bij velen hetzelfde gaat! Op de super mommy’s en een enkele opvoedgoeroe na natuurlijk.

Het laat zien hoe zoiets eenvoudigs als het huis verlaten met je peuters/ kleuters, een hele uitdaging wordt…… En dat iedere ochtend opnieuw. “Doe je schoenen aan, doe je schoenen, DOE JE SCHOENEN AAN!.”  Eet je boterham op, eet je boterham “EET JE BOTERHAM OP!!!” Doe je jas aan, waar is je jas? Doe je jas aan, zoek je jas. DOE JE JAS AAN!!

Tip voor een relaxter ochtendritueel:

Voor wie dit herkent: overweeg een kwartier eerder op te staan. “Een kwartier minder slaap??? Heb je enig idee hoe belangrijk mijn slaap is?”

Ja, helaas wel. Maar het is echt stukken relaxter wanneer je niet iedere ochtend direct met een mega stresslevel zit vanwege de tijd. En niet alleen voor jou, ook voor je kids. Want zij zijn gewoon traag en lopen liever achteruit, dan vooruit in de ochtend. Je kunt het hen eigenlijk niet kwalijk nemen dat er tijdnood is, omdat jij maximaal in je bed wilt liggen (nee, zelfs ook niet wanneer zij de reden zijn van je vermoeidheid).

Lees ook tips voor een soepeler ochtendritueel!