Midden in het rumoer van de stad Rotterdam ligt het Maritiem Museum. In de centrale hal zijn wisselende activiteiten en tijdens ons bezoek was er een knutsel met afval middag. Het eerste uur knutselen we samen een grote molen van afval materiaal. Als dat klaar is lopen we via een loopbrug naar het eerste dek, waar de tentoonstelling Offshore Experience start.

Safety First!

In de safe room bekijken we een instructie video en worden we klaargestoomd om alle mogelijke gevaren aan te kunnen. Met een helm op ons hoofd en een veiligheidshesje aan gaan we via een metalen trap naar het boorplatform. De schermen met woeste golven en langsvarende schepen om je heen geven het gevoel dat je midden op zee staat. Een beetje onvast gaan we aan de slag en kunnen we ervaren hoe het is om als boormeesters, kraanmachinist, windmolenspecialist of helikopterpiloot op een boorplatform te werken. Een bouwlift brengt ons naar de mysterieuze onderwaterwereld van de Noordzee en het einde van de tentoonstelling.

Via de tweede loopbrug komen we bij de zeekastelen tentoonstelling.

We wanen onszelf even aan boord van een cruiseschip maar niet te lang want een paar meter verder is de kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons. Buiten gaan ze in de weer met waterspuiten, en lossen het ene na het andere schip. Binnen bakken ze vis in de kombuis, staan aan het roer en bedienen de windmachine. Ik krijg ze er met geen mogelijkheid meer weg, maar gelukkig zijn zowel binnen als buiten genoeg zitplekken en is er zelfs een koffieautomaat aanwezig. Mij hoor je dus niet meer.

De haven.

 Buiten in de haven naast het museum staan moderne kranen en historische schepen gebroederlijk naast elkaar. Voor een bezoek aan de knopenboot gaan we naar buiten. De tocht er naar toe was best spannend met twee kinderen zonder zwemdiploma en de steile trap in de boot was een hele uitdaging. Maar eenmaal binnen in het schip was het de moeite waard. Eenmaal terug nemen we nog een kijkje in de museumwinkel en zetten we moe maar voldaan koers naar huis.

Dit museum is vanaf het begin tot het eind een beleving.

De verschillende onderdelen laten kinderen op een speelse wijze alles te weten komen over de maritieme wereld. Maar ook voor ouders is er genoeg moois te zien en te ontdekken. Dit is dus één van die musea die leerzaam en leuk is voor zowel ouder als kind. Maar ook voor mij geldt safety first. Dus heb je kinderen zonder zwemdiploma, houd ze dan goed in de gaten en help ze de trap van het schip af. Dan staat niks je meer in de weg voor een middag plezier in het Maritiem museum.

Wil je zien hoe we het vonden? Kijk dan naar het korte filmpje op ons YouTube kanaal!

Benieuwd naar andere uitjes?

Annemarie

Annemarie Geerts 41 jaar. Zeven kinderen….

‘Ja, wij hebben zeven kinderen! En ja, daar hebben wij bewust voor gekozen!’ Als moeder van een groot gezin, ben ik altijd bezig met het beantwoorden van de meest idioten vragen. Ja, allemaal van dezelfde man. Nee, het is nu nog niet klaar. Nee, we zijn niet gelovig. En nee het is inderdaad niet van deze tijd, ik weet het.

Waar de ene moeder haar handen al vol heeft aan één kind, kan het gezin voor mij niet groot genoeg zijn. Ik geef je graag een kijkje in mijn leven. Ik heb voor ieder wat wils. Van een irritante puber tot een schattige baby van 10 maanden. Ik heb het allemaal!

Volg mij ook op instagram.com/prinsessenspul of op  youtube.com/user/prinsessenspul