En daar zit ik weer… Iedere 2 weken een echo en een afspraak met de gynaecoloog in het ziekenhuis vanaf week 16. Want zodra je een tweeling krijgt, is het een heel ander verhaal dan wanneer het er ‘maar’ 1 is. Tot nu toe gelukkig steeds met een goed gevoel het ziekenhuis uit gelopen.

Tot vandaag…

Het lijkt er toch echt op dat ons ‘2e’ meisje nu wat achter blijft in groei. Slik…! De dametjes groeiden steeds constant, de een gemiddeld en de ander wat lager in de curve. Maar in ieder geval gelijk op. En nu lijkt dat ineens misschien te veranderen. Gelukkig heb ik de 26 weken inmiddels bereikt, zonder problemen, maar het blijft vervelend nieuws. Dus gaan we binnen een week nogmaals voor een echo om te kijken of het lag aan de beweeglijkheid van onze meisjes en er daardoor een meetfoutje in is geslopen, of dat er toch een groter verschil lijkt te komen. In dat geval zal ik waarschijnlijk nog vaker langs moeten gaan.

Spannen dus en ondertussen..

Ondertussen nog ‘even verhuizen’ omdat we ons Amsterdamse appartement toch echt een beetje ontgroeien met de komst van deze twee! Maar daarover in een volgend bericht meer 😉 Al met al heb ik een bewogen weekje achter de rug. Maar ik wil het wel eerlijk delen, want ook dit hoort bij een (tweeling) zwangerschap… 

Lees ook mijn andere artikel:

Anouk

Ik ben Anouk, 31 jaar en woon en werk (nu nog) in Amsterdam. 

Twee jaar geleden werd ik voor het eerst ‘echt’ moeder, ik zeg echt omdat ik in de 5 jaren daarvoor al een beetje mama was van mijn stiefzoontje. Hij is inmiddels bijna 9.

Op 24 maart 2016 kwam daar mijn dochter Aimée Izabel bij die mij vanaf dat moment ook echt mama maakte. Het allermooiste gevoel in de wereld, lekker cliché hè!? Vorig jaar besloten we voor nog een kindje te gaan en, BIG surprise, ik ben nu zwanger van een eeneiige tweeling!! 

Dat brengt ons bij vandaag. Ik ben nu 22 weken zwanger, zit midden in de fase van ‘de grote verhuizing’ (van Amsterdam terug naar Groningen, ik kan soms wel janken, en doe dat dan ook met alle hormonen die in mijn lijf rond gieren 😉 ) probeer zo goed mogelijk om te gaan met onze kleine draak die zelf volop in haar ‘terrible two’s’ zit en ben inmiddels wat meer gewend aan het idee van de twee wondertjes in mijn, heel snel, groeiende buik 🙂 Want bijzonder is het zeker.