Naast het bezoeken van musea ben ik altijd op zoek naar andere betaalbare uitjes. En wie een beetje goed zoekt vind aan de rand van de bruisende stad Delft: Stadsboerderij Buytendelft.

Ik vind het een paradijs voor kinderen.

Je bent er zo een dag zoet. Een kneuterige mini dierentuin met schattige jonge geitjes, biggetjes, konijnen, cavia’s en andere dieren met een hoge aaibaarheidsfactor.  Het terrein ligt bezaaid met fietsjes en stepjes waar de kinderen mee mogen rijden. Soms hebben ze de vuurplaats aan en bakken we broodjes of popcorn. Het kleine restaurantje heeft een lekkere bak koffie voor mamma en voor de kinderen een ijsje.

Waterpret

Aan de zijkant van de kinderboerderij zit een schaduwrijke ruim opgezette waterpartij met natuurlijke watervalletjes. Normaal zul je mij zonder man niet snel zien bij water, maar dit is niet te diep dus ideaal met al die kinderen zonder zwemdiploma. Onze jongste van een jaar kan heerlijk door het water heen kruipen en de tweeling van vier kan zich vrij over het terrein bewegen zonder zwemvest of vlindertjes.

De pauw

Midden in de zandvlakte staat een groot schip waar je op kunt klimmen, en een waterpomp die eindigt in een waterbaan met sluisjes die open gezet kunnen worden. Op het terrein zijn naast meerdere speeltoestellen zoals een kabelbaan over het water, schommels en glijbanen  een loslopende pauw. Een bijzonder chagrijnig stuk fauna met een lage aaibaarheidsfactor. Met zijn indrukwekkende veren paradeert hij langs de kinderen op zoek naar stukjes overgebleven brood.

Die pauw loopt er al tijdje. Dus ook toen ik destijds met mijn tweejarige zoontje de kinderboerderij bezocht. Dapper reikte zijn handje richting het indrukwekkende dier. De pauw hief zijn hoofd en pikte zonder pardon in zijn handje. Hij dacht waarschijnlijk dat die vingertjes kleine korstjes waren. In eerste instantie moest ik er om lachen. Maar aan het gezichtje van mijn kleine spruit zag ik dat hij het voorval eerder indrukwekkend vond dan grappig. Ik gaf er een kusje op en daarmee was het over. Dacht ik.

En wat doet een pauw?

In de avond ging ik op een grote stoel naast zijn bed zitten om een verhaaltje voor het slapengaan te lezen. Het werd zijn favoriete boek over dieren. En het ging, hoe toepasselijk, over de kinderboerderij. Alle dieren kwamen aan bod. Het schaap doet mèèèè. De koe die loeit en zegt boeeeee. Volledig overtuigd dat hij het voorval van die ochtend was vergeten vroeg ik: ‘En wat doet de pauw?’ Mijn zoon antwoordde zonder twijfel: ‘pikken!’.

Wil je zien hoe mijn kinderen zich low budget een dag op deze kinderboerderij vermaken? Kijk dan naar het bijpassende filmpje.

Lees ook mijn andere artikelen:

Annemarie

Annemarie Geerts 41 jaar. Zeven kinderen….

‘Ja, wij hebben zeven kinderen! En ja, daar hebben wij bewust voor gekozen!’ Als moeder van een groot gezin, ben ik altijd bezig met het beantwoorden van de meest idioten vragen. Ja, allemaal van dezelfde man. Nee, het is nu nog niet klaar. Nee, we zijn niet gelovig. En nee het is inderdaad niet van deze tijd, ik weet het.

Waar de ene moeder haar handen al vol heeft aan één kind, kan het gezin voor mij niet groot genoeg zijn. Ik geef je graag een kijkje in mijn leven. Ik heb voor ieder wat wils. Van een irritante puber tot een schattige baby van 10 maanden. Ik heb het allemaal!

Volg mij ook op instagram.com/prinsessenspul of op  youtube.com/user/prinsessenspul