Gezocht: leuke moeder met kind voor speelafspraak!

/, Momlife/Gezocht: leuke moeder met kind voor speelafspraak!

Gezocht: leuke moeder met kind voor speelafspraak!

Mijn tweeling wil haar vleugels uitslaan, de wijde wereld in, los van mamma, zelfstandigheid, avontuur……. Of ze uit huis gaan? Nee hoor, de dames willen een speelafspraak en ik heb het er moeilijk mee.

De dames bepalen en de moeders krijg ik er gratis bij

Kinderen zijn calculerende egocentrische wezentjes. Dus als ze ergens graag spelen, zit er iets voor ze in. Anders gaan ze ergens anders heen. Sinds de dames naar de basisschool gaan, stromen de aanvragen voor speelafspraken binnen. En ik weet precies waarom:

1. Het is een tweeling dus bij voorbaat interessant
2. De dames zijn nieuw op school
3. En ze hebben laten vallen dat we regelmatig pannenkoeken eten als lunch. Echt, zo simpel is het!

Tot voor kort regelde ik met wie de dames speelde. Ik besloot dat ik iemand aardig vond, nodigde haar met kind uit voor een kop koffie en als het klikte werden we vriendinnen. En zo zorgde ik voor een breed aanbod vriendinnetjes met moeders waar ik heerlijk mee kon (koffie) drinken. Eenmaal naar de basisschool is het andere koek. De dames bepalen zelf met wie ze spelen. En ik moet het dit keer doen met de moeders die ik er gratis bij krijg. Ik vind het lastig.

De keuze is reuze!

Het is namelijk helemaal niet gemakkelijk. Om de perfecte combinatie van leuke moeder met mijn opvoedstijl en dito kind te vinden. Laat staan voor een vierjarige. En om het allemaal nog moeilijker te maken, zijn de meeste leuke moeders en kinderen al bezet. En daar kom je vaak niet zomaar tussen.

Persoonlijk zie ik graag eerst waar mijn kind terecht komt. Leer ik iemand graag even kennen voor ik mijn grootste en meest dierbaarste bezit aan haar uitleen. Ik heb het altijd bijzonder gevonden dat er kinderen bij ons over de vloer kwamen, waarvan ik geen idee had wie de ouders waren. En zij vanzelfsprekend ook niet wie ik was. Dat voelt raar, niet goed. Om een tweeling in huis te nemen moet je of zelf een tweeling hebben of stalen zenuwen. Ik wil niemand bang maken, maar deze dames kunnen menig schooljuf met hun verstopkunsten tot waanzin drijven. En probeer dan maar eens rustig te blijven als je dochter na 20 minuten eindelijk uit haar verstopplek komt. 112 was al ingetoetst. Een tweeling is werkelijk levensgevaarlijk. Nachten heb ik wakker gelegen van het beeld dat de een zich verstopt in de wasmachine en de ander de deur dichtdoet.

Een variatie aan kinderen

Het blijft toch een beetje zoeken naar welk kind het beste past. En dat blijkt vaak al halverwege de speelafspraak. De aandacht zieke kinderen die alleen maar voor mijn applaus komen, de betweters, de “lustikniet” kinderen, de brutale snotapen, de stuiterballen, en de aller aller aller ergste……  kinderen die na vijf minuten vragen of de tv al aan mag. Ik heb ze de afgelopen 18 jaar allemaal voorbij zien komen.

En soms is het helemaal zoals het moet zijn

En soms heb je gewoon mazzel en vind je de juiste moeder met kind. We wisselen kinderen uit als voetbalplaatjes. Zit de een wat krap, dan vangt de ander het op. Opvoeding zit op één lijn, drinken koffie en praten over talloze onderwerpen. Wat bij haar niet mag, mag bij mij ook niet. Raakt niet in paniek als de meiden na 20 minuten nog steeds onvindbaar zijn en heeft een kinderslot op de wasmachine.  Wie het is?

Dat zeg ik lekker niet………..

Lees ook mijn andere artikelen:

Annemarie

Annemarie Geerts 41 jaar. Zeven kinderen….

‘Ja, wij hebben zeven kinderen! En ja, daar hebben wij bewust voor gekozen!’ Als moeder van een groot gezin, ben ik altijd bezig met het beantwoorden van de meest idioten vragen. Ja, allemaal van dezelfde man. Nee, het is nu nog niet klaar. Nee, we zijn niet gelovig. En nee het is inderdaad niet van deze tijd, ik weet het.

Waar de ene moeder haar handen al vol heeft aan één kind, kan het gezin voor mij niet groot genoeg zijn. Ik geef je graag een kijkje in mijn leven. Ik heb voor ieder wat wils. Van een irritante puber tot een schattige baby van 10 maanden. Ik heb het allemaal!

Volg mij ook op instagram.com/prinsessenspul of op  youtube.com/user/prinsessenspul

2018-04-01T16:35:24+02:00

Neem even een momentje..

Om onze privacy verklaring te lezen en kennis te nemen van de gegevens die wij van je opslaan. Klik op 'AVG Instellingen' om je eigen instellingen te beheren.

Privacy verklaring | Sluiten
AVG Instellingen