Kun je het geslacht van je kindje beïnvloeden? Laten we voorop stellen dat de gezondheid van je kindje natuurlijk het allerbelangrijkste is. En dat het cliché echt waar is, het maakt niet uit of het een jongen of een meisje is. Als het maar gezond is. Toch willen veel mensen weten of je het geslacht zou kunnen beïnvloeden. Om daar antwoord op te kunnen geven, eerst een lesje biologie hoe het geslacht van je kindje bepaald wordt.
Wanneer wordt je baby een jongen en wanneer een meisje?
Op het moment van de bevruchting ligt het geslacht van je baby vast. En… de zaadcel van de man bepaalt het geslacht. Mocht je dus ooit in een grappige discussie komen wanneer het vierde kind bijvoorbeeld weer een meisje is, goed om te weten dat de man hierin doorslaggevend was! Hoe zit dit?
Je baby ontstaat uit een samensmelting van een zaadcel en eicel. De gezamenlijke geslachtshormonen bepalen het geslacht. De moeder heeft “XX” als geslachtshormonen en de man “XY”. Tijdens de bevruchting wordt van ieder 1 hormoon gecombineerd met de ander. De vrouw geeft altijd een X mee, de man een X of een Y. Bij XX wordt het een meisje, bij XY een jongen.
Kun je het geslacht van je baby beïnvloeden?
Dit klinkt een beetje eng. Wij zijn van mening dat geslacht niets uit zou mogen maken, maar voor diegene die het toch willen weten: de meningen hierover zijn verdeeld. Maar er zijn onderzoeken die aantonen dat het moment waarop je gemeenschap hebt van invloed kan zijn op het geslacht. De “jongens” zaadcellen zwemmen namelijk harder, maar leven minder lang. Wanneer je dus vlak voor de eisprong vrijt, is de kans groter dat een “jongens” zaadcel als eerste de eicel bereikt. Wanneer je de kans zou willen vergroten op een meisje, vrij je 3 tot 5 dagen voor de eisprong en daarna niet meer om minder concurrentie te hebben van de “jongens zaadcellen”.
Bekijk ook: