Wil je zelf fruithapjes maken voor je baby? Leuk! Maar nu vraag je je misschien wel af wat je dan kunt maken. Een banaan prakken kunnen we allemaal wel verzinnen, maar wat kun je verder nog voor lekker fruithapje voor je spruit maken?

Fruithapje maken voor je baby : vanaf wanneer?

Wanneer je baby tussen de 4 en 6 maanden oud is, start je met de bijvoeding. De hoofdmaaltijd bestaat nog altijd uit melk, maar je begint nu voor het eerst nieuwe smaken te introduceren. Het is overigens aan te raden om eerst met zachte (gekookt en zacht van smaak) groente te beginnen, anders is je baby direct gewend aan de zoete fruitsmaak en wil het misschien geen groente meer eten. Meer weten over starten met hapjes? Of misschien over het leren eten met de Rapley methode?

Fruithapje zelf maken : de voordelen

Je kunt er voor kiezen om een fruithapje uit een kant en klaar potje te geven of je maakt het zelf.  Wanneer je de fruithapjes zelf maakt, weet je precies wat er in de voeding zit. Daarnaast is het vaak goedkoper. Een potje kost circa 1 euro per stuk in de supermarkt, wanneer je een paar stukken fruit koopt, ben je vaak in verhouding veel minder geld kwijt. Dan nog een gewetensvraag; wat vind je zelf lekkerder?

Fruithapje zelf maken do’s en dont’s

Wanneer je ervoor kiest om de fruithapjes zelf te maken, gebruik je het beste vers of diepvries fruit. Fruit uit blik kun je het beste vermijden vanwege de toegevoegde suikers. Je hoeft niet bang te zijn dat in diepvries fruit de vitaminen verdwenen zijn, het is zo goed als even gezond als vers fruit. Wel zo makkelijk om een paar pakjes in de diepvries te hebben liggen.

Fruithapje recepten!

En dan nu de fruithap recept tips, want iedere dag alleen maar geprakte banaan is natuurlijk niet zo lekker (en is ook niet aan te raden in verband met verstopping van de stoelgang van je baby). Het is wel aan te raden om te starten met de afzonderlijke smaken. Dus eerst alleen banaan, alleen aardbei en zo verder. Je kunt het prakje iets steviger maken met de speciale baby koeken die je mee prakt. De zogenaamde Liga koek.

Fruithapje 1

Abrikoos
Aardbei
Perzik

Fruithapje 2

Banaan
Kiwi

Fruithapje 3

Peer
Appel
Banaan
Sinaasappel

Fruithapje 4

Appel
Peer
Abrikoos

Fruithapje 5

Mango
Banaan

Fruithapje 6

Framboos
Aardbei
Banaan

Lees ook: