De leukste Friese meisjesnamen vind je hier. Geen overzicht met honderden namen maar juist een kleine selectie met de uitblinkers, wat ons betreft dan. Maar niets is zo persoonlijk als namen. De meeste Friese namen eindigen op een e, bekend zijn natuurlijk Aafke en Baukje. Maar we hebben daarnaast ook een aantal minder bekende, maar o zo leuke namen in de lijst gezet. Vind je hier nog niet direct wat je zoekt? Dan hebben wij nog allerlei andere leuke meisjesnamen overzichten. Bekijk ook zeker de tips voor het kiezen van naam voor je baby. Er zijn nog best wat stellen die spijt krijgen van de gekozen naam, dat wil je natuurlijk niet. Met een paar simpele tips ben je je in ieder geval nog bewuster van je keuze.

Friese meisjesnamen

 1. Aukje
 2. Baukje
 3. Bente
 4. Bieke
 5. Derkje
 6. Dette
 7. Doutsen
 8. El
 9. Elsje
 10. Fenna
 11. Fijkje
 12. Froukje
 13. Goukje
 14. Iefke
 15. Ieke
 16. Jikke
 17. Jitske
 18. Klaasje
 19. Liefke
 20. Lobke
 21. Mare
 22. Marije
 23. Minkje
 24. Nanna
 25. Nienke
 26. Nine
 27. Pleun
 28. Saske
 29. Sietske
 30. Wytske

Nog niet overtuigd door deze Friese meisjenamen? Bekijk ook eens de stoere meisjesnamen, de korte meisjenamen of de Noorse meisjenamen. Op de overzichtspagina vind je alle namenlijstjes bij elkaar.

Weet je zeker dat je een meisje krijgt of ben je ook nog op zoek naar een leuke Friese jongensnaam? Wist je trouwens dat er een kleine kans bestaat dat wanneer je op de echo ziet dat het een meisje is, het alsnog een jongen is? De baby lag dan dusdanig dat het geslacht verstopt lag. Dus zorg dat je altijd voor de zekerheid een jongensnaam achter de hand hebt. Bekijk dus ook de jongensnamen overzichten.