En nog een foto! Vanaf mijn eerste kindje, neem ik ongeveer dagelijks foto’s (net zoals alle andere moeders denk ik). Niet ééntje, maar wel 20 van dezelfde pose of situatie. Ik had mij tijdens mijn verlof heel stellig voorgenomen om ieder jaar een fotoboek te gaan maken. Net zoals mijn moeder vroeger voor mij had gedaan. Een mooi streven, maar dat is helaas niet gelukt.

Fail: #slechte moeder

Jaren later moet ik  bekennen dat ik er in de eerste jaren niet aan toe ben gekomen. Mijn telefoon staat ramvol babyfoto’s die ik nog steeds moet ordenen. Tijd om dit te doen is schaars in die eerste jaren: werken, kids, moe, manlief, werken ,kids, slapen, werken, kids, moe, sporten, vriendinnen, kids, werken. Je kent het misschien wel, waar haal ik de tijd vandaan?

Vakantie fotosaver

Totdat ik tijdens weer een lange rit naar ons vakantieadres door mijn foto’s begon te scrollen en uren achter elkaar foto’s zat te deleten. Vanaf dat moment (helaas was mijn oudste toen al 5 en mijn jongste 3) heb ik eigenlijk na iedere vakantie fotoboeken kunnen maken. En zo tof,  wij vinden het allemaal super leuk om juist nu in Coronatijd door al die boeken te neuzen. Herinneringen op te halen. Mijn kids beginnen enthousiast te vertellen over hun herinneringen (vooral over ijsjes en snoep) en ik droom met mijn man regelmatig weg naar onze oude vakanties.

Twee keer per jaar dus. Op de heen en de terugreis scrolde ik door al mijn foto’s, gooide ik minstens 80% weg en had ik een mooie lijst om in te kunnen voeren bij mijn favoriete fotoboekservice.

Maar… ik heb dus nog steeds een overvolle schijf met alle baby foto’s. Op vakantie gaan lukt nu niet in verband met Corona. Mijn kinderen zijn wel ouder, maar het is nou niet direct zo dat ik meer tijd heb. Minder eigenlijk. Ik MOET die fotoboeken van die kinderjaren maken, voor mezelf en voor de kids. Zij vinden het namelijk reuze leuk, bij iedere foto moet ik een verhaal vertellen. Dat is ook direct de reden dat ik het op een moment moet doen wanneer zij slapen. Dus ik neem mij bij deze voor: dit weekend, duik ik (met een goed glas wijn) weer even terug in de babyjaren van mijn kids.

Tip: 

Voor iedereen die nu kleine kinderen heeft, probeer dit wél direct die eerste jaren te doen. Hoe langer het duurt, hoe meer (en genanter) het wordt.