Voorzichtig waren we heel erg blij. Lees weer mee over een fijne zwangerschap, een bakverslaving, tranen met tuiten bij McLeod’s Daughters en 3 cm ontsluiting cadeau!

Mega lief, ik mocht met 7 weken al langs komen voor een echo. En ja hoor, een prachtig kloppend hartje! Zo… zo ontzettend blij dat we waren! De weken gingen voorbij en alles bleef goed gaan. Wel wat bloedverlies, daar schrik je natuurlijk wel van, maar dat was gelukkig onschuldig. 8+5 weken werden 16 weken. En toen ontdekten wij dat we een zoontje kregen. Jongens, wat waren wij aan het genieten van deze zwangerschap. Natuurlijk dacht ik nog wel eens terug aan de vorige zwangerschap en ook aan die uitgerekende datum. Maar wat waren we gezegend met een gezond groeiend kindje in mijn buik. Dat verzachtte een hoop.

Ook gingen we helemaal los in het shoppen, echt alles vond ik leuk! Mijn man werd volgens mij helemaal gek van mij. Maar toch zag ik hem er ook stilletjes wel van genieten.

Ik genoot zo van het zwanger zijn, de groeiende buik (BIG), die trappelende voetjes en een ventje met vaak de hik ;-). Het werken ging me ook goed af, ondanks een staand beroep. En toen mocht ik met verlof. Deze dame keek elke dag 24Kitchen en ging daar dus ook mee aan de slag. Ik heb van zo veel mensen gehoord dat ze erg blij waren met mijn “bakverslaving.” En ik kon ook eindeloos janken bij McLeod’s Daughters. En dat middagtukje overdag, halleluja!! Want hey, in de nacht slapen was natuurlijk wel een drama.

Natuurlijk ook nog even genieten van de momenten samen. Want ons leven stond op het punt van een mega verandering.

En dan nadert de uitgerekende datum. Al met al mag ik dus niet klagen over mijn zwangerschap. En dat is ook weleens fijn om te lezen. Helaas werd het de laatste week voordat ik beviel nog wel zwaar. Ik kreeg klachten, waaronder een te hoge bloeddruk, ik zag sterretjes en ik zette behoorlijk op.

Gelukkig was ik goed onder controle bij de verloskundige. Op een gegeven moment voelde ik onze baby minder en vond zij dat ik naar het ziekenhuis moest gaan, ook in verband met de te hoge bloeddruk. Gelukkig was met hem alles oke!

In die dagen die daarop volgde moest ik om de twee dagen langs komen voor bloeddrukcontrole. Na een paar dagen hebben de artsen besloten om mij in te gaan leiden. Mijn lijf trok het niet langer. Op dat moment was ik 39+1 weken zwanger. Eerlijk gezegd vond ik het ook wel welletjes.

Ik kreeg een controle en ik had al 3 cm ontsluiting, ik wist niet wat ik hoorde. “Mevrouw, het is toch echt zo.” Maar ik had nog helemaal geen weeën gehad? De artsen besloten dat ze mij toch 2 dagen later gingen inleiden, omdat het de volgende dag te druk was. Ik dacht alleen maar dat de kans aanwezig was dat het misschien wel vanzelf zou gebeuren.

Niets is minder waar….

Lees ook mijn eerste artikel:

Die dooddoeners bij een miskraam..

Maaike

Ik ben Maaike, 27 jaar oud.

Mama van drie prachtige kanjers en 2,5 maand terug getrouwd met mijn grote liefde.