38 weken zwanger, ik ben er bijna. Rommel de bommel in mijn buik. “Voel je al wat?” is de standaardvraag. Alleen maar, voetjes en handjes die uitsteken en een hoofdje wat steeds verder naar beneden drukt. “Je baby beslaat bijna je hele buik.” staat er op internet. Ja, dat is duidelijk te voelen! Deze kleine bokser maakt het mij af en toe best een beetje moeilijk.

Verbouwing

Niet alleen in mijn buik wordt er druk verbouwd. Ook in onze nieuwe lunchroom op de Willem de Zwijgerlaan in Den Haag zijn we heel druk bezig. De timing is zeker wel spannend te noemen. Op het moment dat hier de deuren opengaan, is het ook bijna mijn uitgerekende datum. Het is dan ook een nieuwe dimensie dat ik hier in de bouw, met mijn laptop en een bewegende buik zit, niks kan tillen en alleen maar mijn vingers heb bewegen die over mijn toetsenbord gaan. Gelukkig kan ik veel bellen en regelen ondertussen.

Tijd

Omdat ik nu bij mijn opdrachtgevers mijn verlof heb laten ingaan, heb ik nu ook net even wat meer tijd. Meer tijd om te rusten, iets voor mezelf te doen, laatste dingen te regelen en om te malen. Met de drukte om me heen, slaat ook best wel even de twijfel soms toe.

Eén is geen twee

Beau is makkelijk, maar wel echt een mannetje van 1,5. Nee, testen, eigen willetje, hij gaat lekker zijn gang. Op dit moment is dat heel erg leuk en gezellig, ik hobbel lekker achter Beau aan en laat hem ook zijn gang een beetje gaan in huis. Gelukkig heeft opa genoeg hekjes in huis geplaatst zodat de kleine ontdekker ook echt op onderzoek kan.

Hoe dan?

Alleen wanneer ik hem dan zo observeer slaat bij mij ook de twijfel soms toe. Hoe moet ik dat in hemelsnaam gaan doen? Borstvoeding geven, achter mijn dreumes aan rennen, huishouden, hechtingen, tillen, luiers en mijn man die de nieuwe zaak aan het opstarten is.

Rationeel gezien weet ik wel dat het uiteindelijk wel goed komt. “Later lachen we erom” een beetje dat idee, alleen nu..

Hulp

Gelukkig is er wel veel hulp van lieve familie en vrienden. Ik ben heus niet echt alleen. Wel heb ik van ervaringsdeskundigen goeie tips gekregen om het leven in huis makkelijker te maken. Deze deel ik graag met je.

Tips:

1.     De commode

Zo min mogelijk tillen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig zijn er handige opstapjes (bijvoorbeeld bij IKEA) waardoor je dreumes zelf de commode op kan klimmen.

2.     Slaap

Iedereen heeft slaap nodig. Ik kijk er ook erg naar uit! Beau heeft nu nog twee slaapjes op een dag en die probeer ik nu zo lang mogelijk erin te houden zodat er in ieder geval twee momenten op de dag zijn, dat beide heren even kunnen slapen en mama dus ook.

3.    Draagzak

Even je handen vrij maar je kleine ook dichtbij. Baby in de draagzak en je kan ook met je oudste even een boekje lezen of kleuren, terwijl jullie allemaal bij elkaar zijn.

4.     Een verdieping

Zelf wil je natuurlijk ook niet te veel de trap op en af. Leg een verschoonkussen, setje luiers en doekjes ook beneden neer.

5.     Naar buiten

Afhankelijk van je kindjes en je eigen mobiliteit, wil je natuurlijk ook weer wat frisse lucht hebben. Denk aan een plankje voor achter de wagen, een zitje voor op de bak of misschien wel een tweelingwagen.

6.     Kraamhulp

Heb je een ouwe rot in het vak of een jonge meid die net komt kijken. Gelukkig zitten ze allemaal ook vol met tips, maak hier gebruik van!

Heel veel succes en plezier!

(Dat is ook een beetje moed wat ik mezelf inpraat)

Lees ook mijn andere artikelen:

Anne Sophie

Anne-Sophie Maigret, 28 jaar

Wij wonen in Den Haag, dicht bij het strand en hebben een lekker druk bestaan. Je kan ons echt zien als een ondernemend gezin. Wij reizen graag, hebben eigen zaken en zijn daardoor eigenlijk altijd onderweg of bezig met van alles. Nooit saai!

Onze eerste zoon Beau is afgelopen maart, 1 jaar geworden. Hij gaat eigenlijk overal met ons mee naar toe en is een heerlijk sociaal en gezellig mannetje.
Op dit moment ben ik zwanger van onze tweede zoon en ben in augustus uitgerekend. Hierdoor heb ik ook een soort snelkookpan in het moederschap gekregen.

De kunst is het vinden van balans, alleen vindt die maar eens! Of het nu gaat om slapeloze nachten, het krijgen van tandjes of hormonen die door je eigen lijf gieren (natuurlijk vaak in combinatie). Want een baby krijgen en een peuter hebben is fantastisch maar gaat niet altijd over rozen. Ik neem je er graag in mee hoe ik denk alle ballen een beetje hoog te houden, of juist niet..

Je kan mij ook volgen op @anne.sophie_mom.in.business en annesophiemaigret.nl