Een huis met kinderen, een huis met korsten.

/, Dreumes / Peuter, Momlife/Een huis met kinderen, een huis met korsten.

Een huis met kinderen, een huis met korsten.

Je neemt toch wel een bad in je nieuwe huis? zei mijn moeder. “Dat is leuk en handig met al die kinderen van jou.” Wat een onzin dacht ik nog. Ik zelf ben namelijk meer een douche mens dan een bad mens. Ik denk wel altijd dat ik in bad wil, vooral tijdens het weekend maakt zich bij de aanblik van het bad, een warm verlangen van mij meester, maar dat duurt precies tot het moment dat ik er daadwerkelijk ook in zit. De eerste 10 minuten heb ik het te heet, meteen daarna te koud. En omdat ik er niet helemaal in pas gaat die harde rand pijn doen aan mijn nek. Een boek lezen lukt niet en mijn telefoon vind ik te tricky, dus na een minuut verveel ik me kapot.

Maar mijn moeder kreeg gelijk, mijn kinderen vinden het bad geweldig.

Emmertje vullen met een schepje, emmertje over de rand kieperen. Shampoo flessen leegknijpen, Barbiepoppen verdrinken, liedjes zingen, op een washandje zuigen, een toren van zeepsop op je hoofd maken, met al je ledematen trappelen, bad eendjes tellen. En als ik even niet oplet een graai naar de volle fles badolie waardoor mijn kind nog dagen met vet haar rondloopt.

Een bad is gewoon een uitkomst met kinderen.

Kinderen opvoeden is vies. Je natuurlijke aversie tegen ranzigheid zal tijdens het opvoeden heel gestaag afbrokkelen. Vanaf het moment dat ze geboren zijn, krijg je te maken met spuug- en poep explosies. En zo rond een jaar, als hun spekkige lijf genadeloos is opgerekt en hun ooit zo schattige tuitbekkie is gevuld met vlijmscherpe tanden. Zullen de schattige handjes, die inmiddels getraind zijn voor het zwaardere sloopwerk, graaien naar alles wat voorhanden is. Of het nou iets is dat thuis onder de bank vandaan komt, al weken op de achterbank van de auto of op straat ligt, voor je het weet hebben ze het in hun mond gestopt en doorgeslikt. Ik heb mijn dochter weleens in de tuin aangetroffen, met haar mond vol schuimende naaktslak.

En dat alles in combinatie met hun bezoekjes aan de crèche of peuterspeelzaal zorgt er voor dat binnen no-time spectaculaire groene bellen uit hun neus bubbelen en bruine drek tussen de ritssluiting van hun slaapzak door zal sijpelen. Ook leuk zijn de gevalletjes waarbij je kind heeft gespuugd in bed en  daarna doodleuk weer in slaap is gevallen. Het is bij mij thuis meer dan eens gebeurd dat ik een van mijn kinderen in een aureool van half verteerde spaghetti, maagzuur en stukjes spinazie aantrof. Kind uit bed, in bad, beddengoed uitspoelen, in de machine, nieuw beddengoed erop, kind in bed, kind weer spugen, alles opnieuw – zucht.

Een huis met kinderen, is een huis met korsten.

Het is niet anders, ook zonder allerlei virussen, draait de wasmachine overuren en zitten ze eindeloos in bad. Ze geven hun ledikant na een graai in de luier een ander kleurtje of ze draaien plakkerige balletjes van de groene klodders die ze uit hun neus gegraven hebben. Die je vervolgens dan op de spijltjes van het ledikant terug kan vinden.

Maar ook in bad ben je niet veilig.

Het zal wel iets met het warme water te maken hebben dat de buik ontspant ofzo, want kennelijk is het wekelijkse badje op zaterdag een uitstekend moment om de darmen te ledigen. Waarna jij dus een uur bezig bent om het bad te schrobben, stukken door het putje heen te prakken en die doordringende lucht van je handen en uit de badkamer te krijgen.

Kinderen zijn vies. Echt heel erg vies. Daar verandert een bad helemaal niks aan. Maar mijn moeder heeft gelijk, een bad maakt het allemaal wel wat makkelijker. En met een vork strategisch naast de badschuim kom je echt een heel eind.

Lees ook mijn andere artikel:

Annemarie

Annemarie Geerts 41 jaar. Zeven kinderen….

‘Ja, wij hebben zeven kinderen! En ja, daar hebben wij bewust voor gekozen!’ Als moeder van een groot gezin, ben ik altijd bezig met het beantwoorden van de meest idioten vragen. Ja, allemaal van dezelfde man. Nee, het is nu nog niet klaar. Nee, we zijn niet gelovig. En nee het is inderdaad niet van deze tijd, ik weet het.

Waar de ene moeder haar handen al vol heeft aan één kind, kan het gezin voor mij niet groot genoeg zijn. Ik geef je graag een kijkje in mijn leven. Ik heb voor ieder wat wils. Van een irritante puber tot een schattige baby van 10 maanden. Ik heb het allemaal!

Volg mij ook op instagram.com/prinsessenspul of op  youtube.com/user/prinsessenspul

2018-12-16T20:41:11+02:00

Neem even een momentje..

Om onze privacy verklaring te lezen en kennis te nemen van de gegevens die wij van je opslaan. Klik op 'AVG Instellingen' om je eigen instellingen te beheren.

Privacy verklaring | Sluiten
AVG Instellingen