Wanneer je voor het eerst een baby’tje krijgt, verandert er veel in je huishouden. Je wilt graag je huis goed schoonhouden voor de nieuwe kleine, en je wilt je huis natuurlijk ook vrijhouden van vieze geurtjes. Maar hoe houd je nu het huis lekker fris met een baby? Wij geven je in dit artikel tips voor 3 hulpmiddelen om je huis lekker fris te houden.

Tip 1: Vochtige schoonmaakdoekjes
Een baby geeft soms best wel eens wat melk terug net na een voeding. Omdat de melk eerst al is opgedronken kan deze melk zuur gaan ruiken wanneer het ergens op komt. Het beste wat je kan doen als dit op je kleding, of op een voorwerp in je huishouden komt, is om het zo snel mogelijk af te vegen met een vochtig schoonmaakdoekje.

Vochtige schoonmaakdoekjes zijn makkelijk om binnen handbereik te houden. Zo hoef je niet eerst in de keuken een sopje te gaan maken wanneer een voorwerp in je huishouden vies geworden is door het ongelukje. Zorg er wel altijd voor dat je de doekjes buiten bereik van je kleintje bewaart natuurlijk.

Tip 2: Verschoningskussen met extra hoezen
Naast dat een verschoningskussen een fijne zachte ondergrond biedt voor je kleintje waar hij of zij niet af kan rollen, is het ook een ideaal hulpmiddel om je huis fris te houden. Voornamelijk op een verschoningskussen gebeuren namelijk nogal eens ongelukjes. En wanneer je kindje erg vies is geworden of plast of poept wanneer de luier open is, is het handig een goed afneembaar verschoningskussen in huis te hebben.

Wanneer je verschoningskussen vies is geworden is het handig om enkele hoezen op voorraad te hebben. Zo heb je de kamer van je baby weer snel geurvrij. Het kan ook handig zijn om een extra hydrofiele luier over het kussen heen te leggen, omdat deze nog makkelijker te vervangen en te wassen zijn voor kleine ongelukjes.

Tip 3: Luieremmer
Hetgeen wat het meeste stinkt aan een baby zijn toch wel de vieze luiers. Luiers worden over het algemeen verzameld in een luieremmer. Kan een luieremmer geurloos zijn? Ja zeker! Om geurtjes in de babykamer of in de rest van het huis te voorkomen zijn er tegenwoordig ook geurloze luieremmers te koop. Wanneer de luiers goed verpakt zijn en de luieremmer goed afsluit kan je geurloos je kleintje van een schone luier voorzien.