Milan is 2,5 jaar en gaat niet naar een opvang. In mijn vorige artikel vertelde ik al eerder over mijn keuze voor “het thuisblijf moederschap.” Voor wie het niet gelezen heeft: dat is dus niet de hele dag bank hangen en koffie drinken. Hoe zo’n dag er wel uit ziet lees je hier.

Omdat ik merk dat ritme echt het fijnste werkt voor ons, sta ik om 7:30 op en ga ik even rustig wakker worden met een koffie of theetje. Meestal wordt Milan om 8 uur wakker, soms eerder soms later.

Ik haal hem uit bed en hij gaat gelijk op het potje want hij geeft het zelf al goed aan. Daarna wordt er aangekleed.

Dan gaan we naar beneden en ontbijten we samen. Meestal een kom yoghurt met muesli en fruit.

Na ons ontbijtje lopen we even een rondje met de hond.

Dan laat ik Milan even een uurtje alleen spelen. Meestal wordt er met duplo gespeeld en bouwt hij allerlei kunstwerken. Ondertussen heb ik dan tijd voor het huishouden. Hij leert zo ook zichzelf prima te vermaken.

Rond een uur of 10:30 gaan we dan samen fruit eten of we maken een smoothie.

Om 11:00 uur gaan we samen spelen. Op dit moment zijn de auto’s the bom. Ook speelt hij graag met zijn Ikea keukentje. Complete maaltijden kookt hij voor mij. Ik moet het natuurlijk wel opeten. Bij slecht weer bouwen we een tent en houden we een picknick samen met alle knuffelvrienden. Maar een good old schilderijtje maken of lekker even kleuren blijft ook favoriet.

Om 12:00 uur lunchen we samen aan tafel met lekkere broodjes.

Daarna gaan we naar buiten: speeltuintje, fietsen, voetballen, afijn je kent het wel.

Zijn middagslaapje is er helemaal uit sinds een maand. Van de een op de andere dag was het klaar. Nog een paar keer geprobeerd maar nee hoor, dan gaat hij doodleuk zitten spelen in zijn kamer. Omdat de meeste kindjes tot een jaar of 3 (soms nog langer) wel behoefte hebben aan een slaapje overdag, probeer ik hem dan iets rustigs te laten doen. Even wat voorlezen of tv kijken op de bank.

Meestal doe ik dan nog even wat in huis. Of is het tijd om eten te koken. Doordat hij niet meer slaapt eten we wat vroeger. Ongeveer rond 17.15 uur.

Na het eten gaat hij nog even spelen. 

Daarna in bad, tandjes poetsen pyjamaatje aan en hup naar bed. We lezen dan een half uurtje, maar vaak is hij dan al vertrokken naar dromenland.

Dit zijn in grote lijnen de dingen die we elke dag doen. Dit ritme verandert natuurlijk met hem mee naarmate hij ouder wordt. Zoals dat hij nu niet meer slaapt overdag. Dat was best even lastig de eerste dagen omdat ik dan meestal een momentje had om wat dingen weer op orde te maken of kon regelen.

Over 3 maanden gaat hij naar de peuterspeelzaal. Er was een hele lange wachtlijst. Dan zal het ritme ook weer anders worden. 

Die uren ga ik koffie drinken en op de bank zitten, dat begrijp je wel 😉

Lees ook mijn andere artikel:

Thuisblijfmoeders, die drinken toch de hele dag koffie op de bank?!

Catharina

Ik ben Catharina 32 jaar

Moeder van peuter Milan Luca 2,5 jaar. Al jaren gelukkig met Sander. Bewust gekozen thuisblijfmoeder

Je kunt mij ook volgen op instagram: Cathpst.