Eind vorig jaar maakte we een belangrijke beslissing. We zouden gaan voor een tweede kindje. Geen haast, geen planning. Het komt zoals het komt en we zullen het wel zien. Die mentaliteit bleek wat voorbarig, want slechts twee weken later zat ik met een positieve test op bed.

Kate wilde zo graag een baby. En ze vroeg er dan ook bijna dagelijks om. “Mama, heb je dan nu een baby in je buik?” Het lijkt haast wel of ik haar teleurstel als moeder omdat ik niet, net als de andere moeders in haar klasje, voor een broertje of zusje kan zorgen.

We besloten te wachten met het haar te vertellen tot de eerste echo. Bij elke vraag voelde ik me rotter omdat ik tegen haar stond te liegen. Ik besloot haar te vertellen dat ik het gewoon niet weet, maar dat we binnenkort langs zouden gaan bij de dokter om te kijken.

Kate verdeelt alvast haar speelgoed

Kate’s fascinatie met ‘de baby’ groeide ondertussen onverminderd door. Ze schreef briefjes en maakte tekeningen. En ze verdeelde alvast haar speelgoed. Waar wij ons nog vaak onzeker voelden, was Kate al zeker van een goede afloop.

De eerste echo

Als het tijd is voor de eerste echo, nemen we Kate mee naar de verloskundigenpraktijk. Laten we gaan kijken of er een baby in mama’s buik zit! Wat denk je Kate? “Ik denk een broertje.” Stilletjes zit ze bij papa op schoot. De echoscopiste zoekt naar het kleintje en vind al snel een prachtig kindje met alles erop en eraan. Het wiebelt in mijn buik en Kate haar ogen vallen bijna uit haar oogkassen. Dus toch, mama heeft een baby in haar buik!

Zowel Kate als papa en mama zijn betoverd. Wat blijft het toch een wonder. Ik ben de eerste twaalf weken doodziek, maar ik voel me Superwoman! Ik maak gewoon een kindje. Een broer of zus voor Kate. Wat een kadootje!

Mama van Kate
Ik ben de mama van Kate. We maken we ons op voor de komst van een broertje of zusje in September. Een peuter en een dikke buik. Volg onze doldwaze avonturen in Nederland en bij de familie in de Verenigde Staten.