Ben je op dit moment zwanger van de eerste? Dan kun je je waarschijnlijk niet voorstellen dat dit een issue is. Heb je al een baby (gehad) dan snap je dat dit wel een dingetje is. Want hoe ga je in hemelsnaam douchen met een baby in huis? Of in ieder geval wanneer je baby wakker is? Die laat je immers niet graag alleen. Of misschien wel even, maar dat wordt niet geaccepteerd door je kleine muppet. Het start dan al snel een serenade waar je als newborn moeder toch echt heel gevoelig en zenuwachtig van wordt. De kraamzorg vertelt je waarschijnlijk dat je het beste zo snel mogelijk al weer een normaal ritme aan kunt nemen. Dus niet pas om een uur of 16.00 een keer gaan douchen tijdens een slaapje van je baby. Maar gewoon, net als ieder ander, ’s ochtends. Maar dat is ook vaak het moment dat je baby wakker is. Hoe zorg je dan dat je wel even lekker kunt douchen?

Een paar tips om te kunnen douchen met een baby in huis:

Pas je verwachting aan

In plaats van een lange ontspannende douche wordt het een korte praktische, maar wel fijne, douchesessie.

Timing

Wanneer je wilt gaan douchen en je baby net op dat moment wakker is, zorg je dat het net gegeten heeft en een droge luier heeft. Zo heb je in ieder geval al de meest voorkomende redenen afgedekt dat je baby gaat huilen.

Zet je baby in een wipper in de badkamer

Ideaal. Zo kun je toch vanuit de douche op je baby letten. En hij of zij voelt en ziet dat het bij je in de buurt is. Je kunt liedjes zingen, praten of je speelt een Kiekeboe spelletje.

Wanneer je bovenstaande tips volgt, heb je een grote kans dat je toch even lekker kunt douchen. Wel zo fijn! Mocht het toch een keertje niet lukken? Nouja, dan dus gewoon een keertje niet. Maak je daar dan ook niet al te druk over.