Deze kleine mensen dingen doet je baby al in het laatste trimester van je zwangerschap!

//Deze kleine mensen dingen doet je baby al in het laatste trimester van je zwangerschap!

Deze kleine mensen dingen doet je baby al in het laatste trimester van je zwangerschap!

In de eerste fase van de zwangerschap worden alle organen ontwikkeld, alle ledematen zitten op hun plek en groeien. Dat is niets nieuws. Maar wist je dat je baby in het laatste trimester van de zwangerschap ook nog andere dingen doet dan alleen maar groeien? Ze gedragen zich al echt als grote kleine mensen. Wat dat dan is?

Ademoefeningen in de buik

Ademen, serieus? Maar hoe kan dat dan met al dat vruchtwater? Dan verslikt je baby zich toch? Je baby krijgt in principe alle zuurstof binnen door de navelstreng. Alleen je baby start met ademhalingsoefeningen zodat het straks, wanneer het geboren is, ook kan ademen. Dat doet je baby door af en toe de mond open en dicht te doen. Daarbij krijgt het soms kleine slokjes vruchtwater binnen. En ja, daar krijgt je baby weleens de hik van. Dat voel je vast weleens, een schokkende baby.

Plassen in het vruchtwater

Je baby krijgt dus vruchtwater binnen, waar blijft dat dan? Dat plast je baby ook weer uit, in het vruchtwater.

Je baby luistert naar jou en reageert daarop!

Vanaf ongeveer 18 weken kan je baby jou horen. Alleen in het laatste trimester gaat je baby echt horen en ook reageren. Je baby kan gaan bewegen, of trappelen van plezier in je buik. Er is zelfs onderzoek dat aantoont dat wanneer jij “La” zingt, je baby ook de mond open en dicht doet in de buik. Wauw! Dus zet al je schaamte opzij en zing en praat tegen je baby. Jouw stem heeft na de geboorte ook een kalmerend effect op je baby. Dat is namelijk vertrouwd. Wel zo fijn om je baby al te kunnen troosten, door bijvoorbeeld een liedje te zingen dat je altijd zong toen je nog zwanger was. Dit geldt overigens ook voor de stem van je partner.

Knippert en kijkt

Je baby kan vanaf 28 weken de ogen open en dicht doen. Dus zet eens een lamp op je buik, grote kans dat je een reactie krijgt. Wist je trouwens dat de kleur van de ogen van je baby pas echt definitief is na 6 jaar. Tot die tijd kan de kleur nog veranderen. Veel baby’s hebben blauwe ogen bij de geboorte.

Wit je dat je je baby ook al slimmer kan maken tijdens de zwangerschap?

2018-10-03T08:17:39+02:00

Neem even een momentje..

Om onze privacy verklaring te lezen en kennis te nemen van de gegevens die wij van je opslaan. Klik op 'AVG Instellingen' om je eigen instellingen te beheren.

Privacy verklaring | Sluiten
AVG Instellingen