De zomervakantie is begonnen of komt eraan!! Hoe leuk, uren speelpret met je kind(eren). Hutten bouwen, in zee spetteren, visjes vangen, zandkastelen maken, ijsjes eten, te laat opblijven, 1 groot feest. Het is de tijd om weer samen mooie herinneringen te maken. Voor jou en voor je kindje. Want denk jij eens terug aan vroeger, veel herinneringen gaan over de vakanties toch?

18 jaar om herinneringen te maken.

Wanneer je er van een afstandje naar gaat kijken, besef je ineens dat je misschien maar 18 jaren hebt met je kindje om deze herinneringen te gaan maken. Oh no, maar 18 zomers! En die jaren vliegen om. Bij mijn oudste zijn er al 6 voorbij. Dat betekent voor mij misschien nog maar 12 zomers samen als een familie. Er breekt dan een tijd aan (of misschien al eerder) dat ze liever met vrienden op vakantie gaan dan “saai” met ons mee. Dat je een kaartje krijgt van ze en dat je je die hele vakantie zorgen maakt of het wel goed komt. Of dat ze de halve zomer op kamp zijn.

Nog maar 12 zomers.

Nog maar 12 zomers om samen op avontuur te gaan, nieuwe plekken te ontdekken, dagelijkse bbq’s, dansen in de avondzon op Kinderen voor Kinderen of Lil Kleine, uren snorkelen of fikkie stoken en (ronduit smerige) marshmallows eten. Nog maar 12 zomers om naar de sterren te kijken, door de sproeiers te rennen, te picknicken, op onderzoek te gaan in het bos, in een tentje te slapen in de tuin.

100% genieten.

Ik ga dus de volle 100% genieten van de plakkerige snot en de waterijsjes kusjes, het niet kunnen lezen van een boek, het niet hebben van 5 minuten eigen tijd, het zes keer per dag insmeren en het ontbreken van een goede nachtrust. Want eerlijk is eerlijk, een vakantie met hele jonge kinderen is niet meer de vakantie zoals hij was vergeleken met de tijd van voordat je kinderen kreeg. Slapeloze nachten had je destijds van urenlang feesten of veel te laat naar bed gaan met veel te veel wijn op. Nu lig je er waarschijnlijk, als je het al haalt, om 24.00 uur in en wordt je nachtrust opgeleukt door een voeding of veel te vroege wekkers die klinken als MAMMAAAAAA. Overdag ren je achter je peutertje aan om hem te behoeden voor van alles en nog wat. Maar ook die vakanties zijn leuk, wel vermoeiend, maar oh zo leuk. En bedenk als je even met weemoed terug denkt aan de oude vakanties, dat je maar 18 vakanties samen hebt (of minder) en geniet!