De “sjips” moeder.

//De “sjips” moeder.

De “sjips” moeder.

Nee, vloeken is niet netjes en al helemaal niet als je moeder bent. Niet alleen is het de norm in onze maatschappij, maar zien vloeken doet vloeken en het klinkt natuurlijk voor geen meter als je zo’n engelenstemmetje hoort schelden op niveau achterbuurt. Maar soms zit ik in zo’n negatieve moederspiraal dat mijn gehele dag een aaneenschakeling is van het aanroepen van De Heer en zijn familie. Een ander woord voor vloek is niet voor niets ‘krachtterm’. Zo’n woord komt gewoon sterker en krachtiger over als ik weer eens met mijn blote voeten op een Playmobil poppetje ga staan of mijn zoon in een onbewaakt moment met vaders mesje zijn wenkbrauwen heeft afgeschoren. Dan heb ik gewoon wat grove taal nodig om mijn punt duidelijk te maken, en het lucht ook zo lekker op.

Goed vloeken moet je leren.

Dus hier in huis wordt er geregeld gevloekt, en om dat een beetje binnen de perken te houden is het noodzaak dat ik mijn kinderen van jongs af aan goed leer vloeken. En “goed vloeken” betekent niet dat ik mijn kinderen hun scheldwoorden-arsenaal help uitbreiden, maar ik leer ze hoe ze met vloeken om moeten gaan. We hebben dus vloek regels in huize Geerts. Mijn kinderen mogen vloeken, maar alleen met woorden waarvan ze weten wat het betekent. Echt het kost een beetje tijd om alles uit te leggen, maar een paar woorden worden ineens echt een stuk minder leuk. Verder vloeken we niet in de aanwezigheid van oma, en niet met kanker.

Dat je bent hoe je vloekt werd mij duidelijk in de plaatselijke buurt super.

Voor mij in de rij stond een moeder van school. Het was één van de moeders uit de periode dat ik zelf nog piepjong op het schoolplein stond.

Door schade en schande wijzer geworden, nam ik mijn kinderen allang niet meer mee naar een de buurtsuper. Maar zij had wel besloten deze  zaterdagmiddag met haar verveelde kroost in het plaatselijk filiaal van de hel door te brengen. Haar driejarige was levensgevaarlijk hoog in de naastgelegen stelling geklommen. Met een te hoog stemmetje, zoals mijn eigen moeder tegen haar bejaarde hond praat, probeerde ze de situatie te beteugelen. Toen dat niet lukte en menig omstander al zelf het kind van de stelling begon te trekken begon ze geduldig aan de volgende serie punten waarom het gevaarlijk was wat hij deed.

Ze was niet goed snik, zoveel was duidelijk.

Toen uiteindelijk de volledige stelling omviel en de moeder vol in haar nek werd getroffen door een blik bruin bonen en hierop reageerde met een afgemeten sjips, was ik met stomheid geslagen. De sjips stond totaal niet in verhouding tot de situatie en het kwetsuur. Of haar hoofd nog op haar romp zat was op het moment van de sjips namelijk nog totaal onbekend. Naar mijn idee voldoende aanleiding voor op zijn minst de vader, of dan toch zeker de zoon en misschien zelfs het verlossende K*T!

Vloeken is inderdaad niet netjes en zeker niet als je moeder bent.

Gelukkig mag iedereen helemaal zelf weten hoe ze dat gevloek opvoedkundig invullen. Maar als je bent hoe je vloekt, dan ben ik toch liever een K*Tmoeder dan een sjipsmoeder. Dat begrijpt iedereen.

Lees ook mijn andere artikelen:

Annemarie

Annemarie Geerts 41 jaar. Zeven kinderen….

‘Ja, wij hebben zeven kinderen! En ja, daar hebben wij bewust voor gekozen!’ Als moeder van een groot gezin, ben ik altijd bezig met het beantwoorden van de meest idioten vragen. Ja, allemaal van dezelfde man. Nee, het is nu nog niet klaar. Nee, we zijn niet gelovig. En nee het is inderdaad niet van deze tijd, ik weet het.

Waar de ene moeder haar handen al vol heeft aan één kind, kan het gezin voor mij niet groot genoeg zijn. Ik geef je graag een kijkje in mijn leven. Ik heb voor ieder wat wils. Van een irritante puber tot een schattige baby van 10 maanden. Ik heb het allemaal!

Volg mij ook op instagram.com/prinsessenspul of op  youtube.com/user/prinsessenspul

2019-02-03T20:27:11+02:00

Neem even een momentje..

Om onze privacy verklaring te lezen en kennis te nemen van de gegevens die wij van je opslaan. Klik op 'AVG Instellingen' om je eigen instellingen te beheren.

Privacy verklaring | Sluiten
AVG Instellingen
Inline
Inline