De 12 weken grens is gepasseerd en ik doe niks anders dan overgeven en nog eens overgeven. Help! Beginnen er nu dan toch vervelende kwaaltjes op te treden buiten de extreme vermoeidheid?? Zo lig ik dus ook op de verjaardag van manlief, doodziek op bed met een emmer ernaast. Romee is de afgelopen dagen gelukkig goed opgevangen door mijn ouders en schoonouders.

Ik voel mij schuldig dat ik voor haar niks kan betekenen en dat mijn man na een lange dag werken ook nog moet koken voor hem en Romee. Ook baal ik als een stekker dat ik mijn werk “in de steek moet laten.” Maar helaas, het gaat gewoon echt niet goed. In een paar dagen tijd ben ik al ruim 1,5 kg kwijt. Iets wat niet de bedoeling is bij een zwangerschap, laat staan bij een tweelingzwangerschap. Ik twijfel om te bellen met de gynaecoloog en besluit het nog eventjes aan te kijken! Gelukkig begin ik mij in de dagen erna, beetje bij beetje, beter te voelen. Ik kan weer wat eten en drinken binnen houden. En na een nacht doorslapen, zonder naar de wc te moeten rennen, voel ik mij al een stuk fitter. Het blijken geen kwaaltjes, maar een heftige buikgriep. Na een week ben ik voor mijn gevoel weer topfit.

De weken gaan rustig voorbij. Mijn buik groeit en ik maak een afspraak voor een geslachtsbepaling. Ik ben echt veel te nieuwsgierig om tot de 20 weken echo te wachten. Dus zo gaan we met bijna 17 weken naar het echocentrum! Onze vaste fotografe, die onder andere ook ons huwelijk en de newbornshoot heeft gefotografeerd, gaat mee. Ze gaat gedurende onze zwangerschap bepaalde momenten vastleggen. Waaronder dus ook een echo. En hoe speciaal is het als je van het spannende moment foto’s kan terugkijken!

Ik werd steeds nerveuzer voor de echo. Het klinkt heel ondankbaar maar ik hoopte zo dat het niet 2 meisjes zouden zijn. Ik gunde mijn man (maar ook mijzelf) wel een jongetje erbij in ons toekomstige gezin. Nou daar gingen we dan, ik mocht plaatsnemen en al snel kwamen we erachter dat beide beebs er niet zo lekker voor lagen. Maar na een paar minuutjes kwam daar toch de eerste verrassing, een jongetje!!! Jaaaaa, ik keek dolgelukkig naar mijn man. Het was denk ik voor ons allebei een opluchting. Maar ook een mega mooi gevoel wat eigenlijk niet te omschrijven is. Alles zag er keurig uit bij ons zoontje. En dat het een jongetje werd kon ook echt niet missen.

Verder met de zoektocht naar beeb 2. De spanning was inmiddels weggezakt en ik lag alleen maar te genieten! Het duurde even voor beeb 2 het wilde laten zien, maar daar kwam toch het welbekende hamburgertje in beeld: een dochter!!!!! Ik kijk weer dolgelukkig naar manlief en besefte me dat dit voor ons het mooiste is wat we kunnen krijgen. Een zoon en een dochter, 2 unieke kindjes! En ik hoef niet bang te zijn of we ze wel uit elkaar kunnen houden.

De zoektocht naar een jongens en meisjesnaam kan beginnen. Dat blijkt al gauw best lastig. Een aantal namen die bij mij hoog op mijn ‘lijstje’ stonden, kon ik wegstrepen omdat mijn man die totaal niet zag zitten. Prima, we hebben immers nog even de tijd.

Nu we weten wat het geslacht is, kunnen we ook echt gericht gaan shoppen. En dat zijn nou net de dingen die ik heel graag doe…

In mijn hoofd ben ik de babykamer al aan het verven en inrichten. Eigenwijs als ik ben, heb ik weer flinke plannen waardoor er echt veel gedaan moet worden. Sorry lieve man van me!!

Op naar de 20 weken echo. Een echo die ik nu veel spannender vind dan ooit te voren. Helemaal als ze bij een van de kindjes het hartje maar blijven nakijken……

Bekijk ook mijn andere artikelen:

Laura

Hi, ik ben Laura, 29 jaar en samen met mijn man hebben we een dochter van bijna 2 jaar.

Inmiddels wordt onze dochter, grote zus van niet 1 maar 2 kindjes! Die shock was even heel groot, maar nu alleen maar leuk.

Benieuwd hoe wij alles ervaren na dit overweldigende nieuws?