Op een dag kreeg ik een vriendschapsverzoek van Marcel. Op zijn Facebook zag ik dat hij een bedrijfje heeft dat klassieke Volkswagen busjes verhuurd. Holy Moly, wat een prachtige exemplaren heeft hij staan. We raakten aan de praat over alle ins en outs van Volkswagen camperbusjes.

Zijn eerste Volkswagen camperbusje waarmee hij zijn eerste rondreis had gemaakt, stond al drie jaar stil in zijn garage. Al zijn tijd stak hij in zijn bedrijf en daarom had hij geen tijd meer om zelf rond te reizen. De week daarop ben ik samen met mijn vader gaan kijken en een paar weken later ging ik samen met mijn zoontje onze nieuwe bus ophalen. Zo snel kan dat gaan!

Vol trots en met Hendrik naast mijn zijde reed ik de straat uit in onze nieuwe bus. Eerst even vol tanken …. Maar wat hoorde ik nu? Ik keek onder de bus en alle benzine liep er rechtstreeks weer uit. Oh mijn god!?! Wat heb ik nu gekocht…  Ik kon wel huilen!

Ik ontdekte ook nog andere gebreken aan de bus. Ik heb alles laten maken en eindelijk kon ons avontuur beginnen. Hoe besluit je dan welke richting en waar naartoe? Ik vond het heel spannend om te vertrekken.

De Ardennen en Luxemburg leken mij een mooi begin van onze reis, maar we werden achtervolgd door regen. We vluchtten iedere keer weg van de regen, maar de regen achtervolgde ons letterlijk.

Die ene dag dat het eindelijk lekker weer was, had ik Hendrik per ongeluk opgesloten in onze snikhete bus en mijn sleutels binnen laten liggen. Ik raakte in paniek en maakte het raampje kapot om hem eruit te halen. Ook dat nog!

Het zat dus allemaal niet mee. We waren overladen met spullen en ik ontdekte weer nieuwe gebreken aan onze bus. Ik zag door de bomen het bos niet meer. Was het wel verstandig om een camperbusje te kopen die al 38 jaar oud is?  Zal ik alles opgeven en weer naar huis komen of zal ik een andere camperbus kopen en weer opnieuw vertrekken?

Mijn lieve vriendin Karin stelde voor om terug te komen en een week op de boerderijcamping “ Kleine Boomdijk” van haar familie te staan in Sint-Kruis (www.kleineboomdijk.nl).

Ze heeft mijn bus helemaal gestyled, gereorganiseerd en omgetoverd tot een knus & gezellig plekje met mijn favoriete kleuren. Ik liet alles helemaal aan haar over. Ik ben zo ontzettend dankbaar voor al haar energie en werk dat ze in mijn bus heeft gestopt.

Deze twee weken waren een bijzondere ervaring op de Kleine Boomdijk met prachtig weer, waardoor Hendrik en ik het gevoel hadden of we al waren vertrokken. Ik kreeg nu weer zin in onze reis, want mijn bus was helemaal geoptimaliseerd, gestyled en  voor 2/3 uitgemest.

Ik zie bijna nooit beren op de weg, alleen maar roze olifantjes. Dit leidt vaak tot hele mooie situaties maar soms ook tot hele vervelende. Door deze ervaring met de bus heb ik een mooie levensles geleerd:Geduld is een schone zaak!’’  Ik probeer nu bij iedere aankoop bij mezelf na te gaan of het een impuls of een emotie aankoop is. Een paar nachtjes slapen helpt voor mij goed om de zaken te relativeren zodat ik niet te veel vanuit mijn enthousiasme/emotie handel.

Daar gaan we weer!

We hadden een richting, we hadden mooi weer en we hadden een gepimpte bus. Meer moet dat niet zijn!

Via de noordkust van Frankrijk, zo richting de noordkust van Spanje naar Portugal, waar we dan kunnen overwinteren. Ja dat klinkt als een plan!

Lees ook mijn andere artikel:

Als singlemom op roadtrip in Europa met een peuter van 2!

Hi, Ik ben Loes, 30 jaar en heb een zoontje Hendrik van 2 jaar oud.
Ik hou van reizen, avontuur en vrijheid.

Op mijn 19e en 20ste heb ik een jaar rond getrokken met mijn backpack in Australië, Nieuw- Zeeland en Thailand.
Daarna heb ik de afgelopen 9 jaar mijn eigen Loesjes lunchroom opgebouwd in Oostburg.

Sinds september 2017 reizen mijn zoontje en ik door Europa in ons busje “ SKY” van 38 jaar oud.
FOLLOW US ON INSTAGRAM: loessieinthesky