Wie denkt dat cruisen alleen voor bejaarden (grijze bloemetjesjurken) is, heeft het fout! Kids (and parents) paradise!

In de winter zoeken wij altijd de zon op. We zijn nogal reislustige types en onze twee kleine kinderen weerhouden ons er niet van om dit gewoon te blijven doen.  Na de Filipijnen vorig jaar kiezen we dit jaar voor een week Florida en een Caribische cruise van een week. Samen hebben we al eerder gecruiset, we zijn heel benieuwd hoe de kleintjes het vinden!

Vanaf de stranden in Miami en Key West zien we in de eerste week al vele cruises voorbij komen. En dan is het eindelijk zover. De kinderen zijn niet meer te houden! We gaan met een schip van Carnival: 3.000 passagiers, 1.200 man personeel van 70 verschillende nationaliteiten. De slogan van Carnival is ‘Fun for all, all for Fun’. En dat zullen we weten!

Het begint met een Sail Away Party. Wat een feest, het hele dek swingt en geen bejaarde te zien!

Ook krijgen we een safety briefing. Heel belangrijk natuurlijk. Maar als we vooraf hadden geweten dat deze zo lang zou duren, hadden we speelgoed meegenomen voor de meisjes.

Onze buitenhut (= een hut met raam) is voor cruisebegrippen ruim, maar vergeleken met een hotelkamer klein. Er is gelukkig veel kastruimte en de meisjes slapen in een stapelbed, wat ze geweldig vinden.

We hebben een hele vriendelijke steward die 2 keer per dag de kamer schoonmaakt en met handdoeken de gekste diercreaties maakt. Dat zijn natuurlijk bonuspunten bij de kids.

Onze route is als volgt: dag op zee, Kaaiman Eilanden, Honduras, Belize, Cozumel (Mexico) en weer een dag op zee. De dagen op zee brengen we rond het zwembad door. “Handdoekje leggen bij het zwembad??'” Ja, er zijn mensen die al voor het ontbijt hun handdoek hebben neergelegd op de beste plaatsen. Maar gelukkig is er plaats voor iedereen. Met de glijbanen en bubbelbaden heb je geen kind aan de meiden. Ze vinden de kidsclub ook geweldig, waardoor wij fijn tijd voor elkaar, het adults only gedeelte en het casino hebben.

Op de bestemmingen komen we steeds ’s ochtends vroeg aan en vertrekken we weer laat in de middag. Het zijn allemaal strandbestemmingen, maar toch zo verschillend van elkaar. Zeker de natuur. Op de Kaaimaneilanden gaan we ook zwemmen met dolfijnen, een meisjesdroom die uitkomt!

Het eten aan boord is fantastisch! Er zijn veel restaurants, ook buffet, maar wij kiezen iedere ochtend en avond voor het ‘main’ restaurant. We hebben een vaste tafel, met 2 schatten van waiters uit Peru en de Filipijnen. Je krijgt 3-gangen en elke dag is de kaart weer een verrassing. Voor kinderen is er een
aparte kaart, op de achterkant van een doeboek met dagelijks nieuwe krijtjes. De waiters zijn zo leuk met de meiden. Iedere dag weer verheugen we ons op het eten (met bijbehorende shows).

Afscheid nemen is dan ook emotioneel, ze hadden toch een speciale band opgebouwd met de waiters.

Wij wisten het allang, maar nu helemaal… Alle vooroordelen over cruisen kunnen overboord!

– Een bejaarde zou doodongelukkig worden op zo’n cruise
– Een cruisevakantie is relatief gezien vaak niet duurder dan een vakantie op het vaste land: kinderen zijn nagenoeg gratis en al het eten is inclusief
– ‘Cruisen is saai’, zeker niet! Juist de combinatie van fun op het schip en veel verschillende bestemmingen zien (zeker met kleine kinderen) is ideaal
– En als je denkt dat je er wel heel lui van wordt, deze mama was dus gewoon een paar kilo afgevallen. Dit is nooit eerder op vakantie gebeurd. Mijn stappen- en verdiepingenteller gaf de verklaring!

Lees ook mijn andere artikel:

Eerste Hulp Bij Vliegvakanties (met kleine kinderen)!

Tessa

Ik ben Tessa, 35 jaar, getrouwd en moeder van Nina (5 jaar) en Isabel (3 jaar). Mijn grote passie is reizen en dus nemen we de kindjes al van baby af aan mee naar alle uithoeken in de wereld, op een kindvriendelijke manier 😉 . In 5 jaar tijd is Nina dan ook al 40 keer in het vliegtuig gestapt!

Van mijn passie heb ik nu zelfs mijn werk kunnen maken. Ik heb een jarenlange carrière in het onderzoeks- en analysevak opzij gezet en ben nu zelfstandig reisadviseur. Een ware vakantiespeurneus, met een speciaal oog voor kindvriendelijke reizen. Zie https://www.travelcounsellors.nl/tessa.korenhoff