Complicaties tijdens de zwangerschap?

//Complicaties tijdens de zwangerschap?

Complicaties tijdens de zwangerschap?

Heb jij zeker niet gehad, complicaties tijdens de zwangerschap? Anders neem je toch geen zeven kinderen? Jouw zwangerschappen moeten wel een makkie zijn geweest. Euh, nou nee, mijn eerste zwangerschap ben ik inderdaad afgezien van wat zwangerschapsstriemen, een toegenomen verlangen een keertje fatsoenlijk poepen, vaginale afscheiding, bloedend tandvlees en dankzij een tube aambeienzalf, zonder complicaties doorgekomen.

Bij mijn tweede zwangerschap sloeg mijn bekken genadeloos aan het rammelen

Aan het eind van de zwangerschap kon ik niet meer liggen of zitten van de bekkenpijn. Slapen werd een soort mission impossible. Ik was een ratelende, klikkende invalide die niet eens meer normaal kon omdraaien in bed.

Bij de derde kon ik mijn plas zo lang ophouden als een gemiddelde peuter

Als ik met met oudste zoon op pad ging, was ik gedwongen om op de meest gênante momenten te gaan wildplassen. En aan het eind van mijn zwangerschap kon ik niet lachen zonder in mijn broek te piesen.

Vanaf mijn vierde zwangerschap begon de boel down under behoorlijk op te zwellen.

Dit zorgde ervoor dat ik na het vrijen weleens bloed verloor, waar ik dan telkens toch weer van schrok en nooit volledig van deze zwangerschappen kon genieten. De nachten gingen voorbij in een aanhoudende waas van kramp, bandenpijn, urineverlies en lekkende tieten.

Bij de zwangerschap van de tweeling kreeg ik een onstilbare honger.

Bij alle andere kinderen was dat geen probleem maar aangezien ik twee baby’s droeg en mijn maag ernstig in de verdrukking kwam kon ik geen normale porties meer eten. Ik kon mijn veters niet meer strikken zonder bijna flauw te vallen door zuurstofgebrek en de trap op moest ik halverwege een kwartier uitrusten. Ik kon niet meer van de bank opstaan zonder dat iemand mij omhoog hoefde te takelen. En halverwege de zwangerschap moest ik met min tien met een open jas naar buiten omdat ik geen enkele jas meer over mijn buik dicht geritst kreeg.

Slapen was een ramp, ook overdag.

Mijn vrij bewegelijke baby’s lanceerde zichzelf met doeltreffende behendigheid tegen mijn blaas waardoor de urine regelmatig mijn onderbroek in sijpelde. Ik kon mijn eigen teennagels niet meer knippen laat staan mijn eigen bikinilijn scheren zonder bang te zijn dat ik ernstige verwondingen opliep en/of dood bloedde. Tijdens een uitstapje naar de ballenbak kwam ik klem te zitten omdat ik mijn eigen omvang niet goed had ingeschat. Mijn benen gaven het de laatste week op waardoor ik bij een bezoek aan een attractiepark in een rolstoel moest gaan zitten. Ik kreeg uiteindelijk bij 36 weken te maken met TTTS, een sterrenkijk, een stuitligging en vroeggeboorte.

Bij nummer zeven moest ik veel overgeven en stopte de bloedtoevoer van en naar mijn benen.

Ik kon ‘s nacht niet meer slapen van de pijn, volledig uitgeput wegens slaapgebrek is uiteindelijk de bevalling ingeleid. En aangezien deze baby een dwarsligger was moesten ze haar uitwendig draaien en hebben ze tot drie keer toe bijna besloten om haar er via een keizersnede uit te halen.

Nee, een makkie was het absoluut niet. Waarom dan toch zeven kinderen? Omdat ik eenmaal bevallen van deze aller mooiste en liefste baby’s met mijn volledig uitgelubberde buik, totale uitputting en een rits hechtingen, zeven keer aan het begin stond van een periode die heel veel geluksmomenten bracht. Kortom de mooiste tijd van mijn leven, tot nu dus. Zo simpel. Ik ben het allemaal al lang weer vergeten.

Lees ook mijn andere artikelen:

Annemarie

Annemarie Geerts 41 jaar. Zeven kinderen….

‘Ja, wij hebben zeven kinderen! En ja, daar hebben wij bewust voor gekozen!’ Als moeder van een groot gezin, ben ik altijd bezig met het beantwoorden van de meest idioten vragen. Ja, allemaal van dezelfde man. Nee, het is nu nog niet klaar. Nee, we zijn niet gelovig. En nee het is inderdaad niet van deze tijd, ik weet het.

Waar de ene moeder haar handen al vol heeft aan één kind, kan het gezin voor mij niet groot genoeg zijn. Ik geef je graag een kijkje in mijn leven. Ik heb voor ieder wat wils. Van een irritante puber tot een schattige baby van 10 maanden. Ik heb het allemaal!

Volg mij ook op instagram.com/prinsessenspul of op  youtube.com/user/prinsessenspul

2018-11-04T21:24:41+00:00

Neem even een momentje..

Om onze privacy verklaring te lezen en kennis te nemen van de gegevens die wij van je opslaan. Klik op 'AVG Instellingen' om je eigen instellingen te beheren.

Privacy verklaring | Sluiten
AVG Instellingen