Borstvoeding het ideale afslankmiddel?

//Borstvoeding het ideale afslankmiddel?

Borstvoeding het ideale afslankmiddel?

Voordat ik mijn eerste kindje kreeg, was ik niet de slankste. Ik was student, hield van bier, chips en mijn dagen bestonden voornamelijk uit op de bank liggen. De weegschaal schommelde tussen de 80 kilo voor kerst en 85 erna. Iedere jaarwisseling was steevast mijn goede voornemen om gezonder te gaan eten. Een voornemen dat ook ieder jaar binnen drie dagen volledig sneuvelde.

Alsjeblieft niet meer op de weegschaal?

Eenmaal zwanger werd dat niet beter. Toen ik de 106 kilo aantikte, heb ik mijn verloskundige gesmeekt of ik niet meer op de weegschaal hoefde te gaan staan. Nadat ik het kind had geworpen, begon er iets te veranderen. Ik was binnen no time al mijn zwangerschapskilo’s kwijt. En een paar maanden later sneuvelde ook de, oh zo gehate, 5 kilo op mijn heupen.

7 kinderen en slank? Dat kan niet?!

Sindsdien ben ik dus slank. Dat we rijden in een auto die valt in de categorie “veel auto voor weinig geld” vinden mensen heel normaal, maar dat ik slank ben en zeven kinderen heb, is dus niet ok. Wat is dat toch dat men het aantal kinderen relateert aan hoe slank je bent? Niet iedere dikke vrouw heeft zeven kinderen en niet iedere vrouw met zeven kinderen is dik.

Borstvoeding als afslankmiddel?

Er zijn veel verschillende meningen over het onderwerp afvallen door borstvoeding. En de ervaring leert dat het ook per persoon heel verschillend kan zijn, maar bij mij vlogen de kilo’s er af. En dat kwam echt niet doordat ik me aan een of ander dieet hield. Ik at echt als een bouwvakker.

Mijn melk was van dusdanige concentratie dat de arts bij het consultatiebureau “Groeit op slagroom” schreef als een baby weer eens boven de groeicurve uitschoot. Voedzame melk die ervoor zorgde dat mijn kinderen al snel doorsliepen. Die hele discussie over openbaar voeden was aan mij niet besteed. Het is voor mij onmogelijk om je hele leven rondom de voedingen van je baby te laten draaien. Dus of ik nu in de Ikea of in de speeltuin zat, mijn zelfvoorzienende melkfabriek was er altijd en overal. Op mijn naar zure melk stinkende bh en eeuwige spuugvlek op mijn rug na, kan ik werkelijk geen ander nadeel ontdekken voor het geven van borstvoeding.

Dat borstvoeding het beste is voor je kind is ga ik hier niet verkondigen. Dat laat ik over aan de echte borstvoeding die-hards. Die kunnen dat heel goed en vaak met dezelfde overtuigingskracht waar niet-vaccineerders een behoorlijk handje van hebben. En dat je makkelijk je zwangerschapskilo’s kwijt raakt is vooral een fijne bijkomstigheid. Wetenschappelijk waarschijnlijk nooit bewezen, maar deze viel bij mij in de categorie: het werkt dus het zal wel. Borstvoeding is nogal een heilig huisje. En dat wil ik graag zo houden. Iedere moeder moet lekker kiezen wat het beste bij haar past. Moederliefde zit niet in de melk die je geeft.

Tiet en anders niet!

Ik had overigens gewoon geen keuze. Ik produceer ernstige flesweigeraars. Tiet en anders niet zeg maar!

Lees ook mijn andere artikelen:

Annemarie

Annemarie Geerts 41 jaar. Zeven kinderen….

‘Ja, wij hebben zeven kinderen! En ja, daar hebben wij bewust voor gekozen!’ Als moeder van een groot gezin, ben ik altijd bezig met het beantwoorden van de meest idioten vragen. Ja, allemaal van dezelfde man. Nee, het is nu nog niet klaar. Nee, we zijn niet gelovig. En nee het is inderdaad niet van deze tijd, ik weet het.

Waar de ene moeder haar handen al vol heeft aan één kind, kan het gezin voor mij niet groot genoeg zijn. Ik geef je graag een kijkje in mijn leven. Ik heb voor ieder wat wils. Van een irritante puber tot een schattige baby van 10 maanden. Ik heb het allemaal!

Volg mij ook op instagram.com/prinsessenspul of op  youtube.com/user/prinsessenspul

2018-03-30T15:49:27+02:00

Neem even een momentje..

Om onze privacy verklaring te lezen en kennis te nemen van de gegevens die wij van je opslaan. Klik op 'AVG Instellingen' om je eigen instellingen te beheren.

Privacy verklaring | Sluiten
AVG Instellingen