Binnenkijken in de kinderkamer van Birgit

/, Zwanger/Binnenkijken in de kinderkamer van Birgit

Binnenkijken in de kinderkamer van Birgit

Waar haal jij je kinderkamer inspiratie vandaan?

Ik haal veel inspiratie van Instagram en Pinterest. Maar ik kijk altijd om me heen. Als ik in een leuk restaurant lunch, dan neem ik de omgeving goed in mij op en breng ik uit nieuwsgierigheid ook een bezoekje aan de wc. Ik wil alles zien.

Welke kinderkamer meubels heb je en waar komen ze vandaan?

Het bedhuisje heb ik bij Manowoods gekocht. Dani’s kledingkast komt bij Old BASICS vandaan. De vakkenkast aan de muur heb ik 5 jaar geleden bij de webshop van vtwonen aangeschaft, toen nog voor zijn babykamer. Hij was oorspronkelijk grijs en kreeg voor zijn huidige kamer de kleur denim drift (de zelfde kleur als de muur). Het bureautje komt bij kringloopwinkel Het Goed vandaan. Een van de skateboards is van een zoontje van een vriendin geweest en de grote variant heb ik bij de IJ-hallenmarkt gescoord. De boekenplank, heel lang geleden bij de webshop van vtwonen gekocht, gaf ik aan de voorkant een likje verf. Deze donkerblauwe kleur is dezelfde kleur als het streepje op de lambrisering, aan de andere kant van de kamer. Zo zorg ik voor eenheid, op een speelse manier.

bedhuisje birgit

Heb je alles nieuw gekocht?

Nee. Die kledingkast is een oudje, ik kocht hem bij een winkel waar ze hem mooi hebben opgeknapt. Daar houd ik ook rekening mee. Zonde om mooie, oude meubels weg te doen. Ook het leuke krukje, waar een plant op staat, is vintage (geshopt bij Loods 5). En het bureautje heb ik bij de kringloop gescoord. Ik mix gebruikte en nieuwe items. Ik let daarnaast ook op of een product diervriendelijk is. Ik gebruik bijvoorbeeld geen leer, en wol alleen met een (zoals Het EKO-)keurmerk.

Voor welke kleuren hebben jullie gekozen en waarom?

De basis is wit en hout. Een tijdloze, mooie combinatie. Verder heb ik gekozen voor groen, donker en vergrijsd blauw, oker geel en bordeaux rood. Ik vind deze combi zowel fris als warm. Blauw was een must, dat is de favoriete kleur van mijn zoontje (verrassend hè?!).

Wat is je favoriete plekje en waarom?

Dat is het chillhoekje. Ik wilde een knus hoekje voor Dani. Dat is gelukt wat mij betreft. Het bovenste matrasje is van Nobodinoz en voor de onderste twee heb ik gewoon ledikantenmatrasjes gebruikt met een hoeslaken erom. Dat scheelt weer  in de portemonnee.

chillhoekje kinderkamer

Eigenlijk wilde ik hier een klimwand (niet met die felle kleurtjes, maar met zwarte of houtskleurige rotsen), maar dat kwam er helaas niet door. Een klimrek (die van Kaos) vond ik een goed alternatief, maar ook dat vond mijn man niets voor een slaapkamer. Nu komen beide items op zolder, die we binnenkort gaan verbouwen.

Waar ben je het meest trots op en waarom?

Lastig. Wat ik heel leuk vind, is die strook behang achter het bureautje. Ik merk dat mijn creativiteit wordt gestimuleerd als er obstakels zijn in een ruimte. Ik had hier een pandasticker, maar mijn zoontje vond die panda ‘s nachts een beetje eng. Ik heb de sticker er afgehaald en daarmee de verf en zelfs een deel van het stukwerk meegetrokken. Dan kun je de hele muur opnieuw stuken, maar ik koos voor het opvullen van gaten en plakte er een strook behang op. Die groene kleur komt terug in de kledingkast. En het is een mooie onderbreking van de witte muur.

kinderkamer bureau

Van welke accessoires word jij heel blij?

Van dat hondje met een telraam, gespot bij de kringloop.

telraam kinderkamer

Maar ook de gebruikte skateboarden vind ik het goed doen in een kinderkamer. En ik heb iets met vaasjes, dus zelfs in de kamer van Dani staan vaasjes (boven op de vakkenkast).

Heb je budget/ shops tips?

De kringloop is leuk voor je portemonnee en je vindt er vaak spullen die je niet bij andere winkels ziet. Online shop ik bij veel verschillende winkels, zoals H&M Home. Maar ik loop ook graag door Loods 5 of Sissy Boy. Als ik een nieuwe stad bezoek, zoek ik altijd naar leuke conceptstores. Zo bracht ik laatst een bezoekje aan Juttu in Brugge (en kwam er blut uitlopen).

Waar heb je jouw specifieke spullen vandaan?

De spullen die ik gekocht heb, zijn van de volgende merken/ winkels:

Behang: Karwei
Dieren slinger: Verslingerd aan hout
Kleedje: Ferm Living
Bureau: kringloop Het Goed
Stoeltje bij bureau: Marktplaats
Stoel als nachtkastje: oude school van mijn zoontje Dani
Lamp: Van Tjalle en Jasper, geshopt bij Loods 5
Vakkenkast: vtwonen
Bed: Manowoods
Kussensloop: H&M
Dekbedovertrek: Ikea
Vloer: Ikea
Kast: Old BASICS
Bovenste matrasje: Nobodinoz
Onderste twee mastrashoesjes: Wehkamp
Kussens: Zara at home, H&M, Hinck
Draadwoord ‘Dani’: webshop Jibbe Jebba
Groen archief bakjes op bureautje: Sencha lunchroom
Speelgoedkist (Houten VW-busje): Marktplaats
Behang: Studio Claas (Karwei)

Heb jij ook een baby of kinderkamer die je wilt delen? Stuur ons dan een mailtje!

Bekijk ook de andere kinderkamers!

Renée

Hoi! Ik ben Birgit Deibert.

Ik woon samen met mijn man, zoontje (Dani van 5) en onze poes in de Zaanstreek. Sinds ik me kan herinneren ben ik bezig met het stylen van mijn interieur. Van deze hobby ga ik een klein beetje mijn werk maken; ik ga samen met een vriendin workshops geven om mensen op weg te helpen met het inrichten van een ruimte. Ik werk daarnaast als teamcoördinator en communicatieadviseur bij een gemeente.

Je kunt mij volgen op https://www.instagram.com/van_nature_interieur

2019-10-14T09:10:57+02:00

Neem even een momentje..

Om onze privacy verklaring te lezen en kennis te nemen van de gegevens die wij van je opslaan. Klik op 'AVG Instellingen' om je eigen instellingen te beheren.

Privacy verklaring | Sluiten
AVG Instellingen