Laat je inspireren door deze leuke, stoere mintgroene jongenskamer van Wendy, nouja eigenlijk van Josh. De kleine bewoner van deze vrolijke babykamer.

Waar haal jij je babykamer inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik voornamelijk van Instagram en Pinterest. Op Instagram volg ik niet alleen andere accounts maar ook specifieke hashtags. Dat laatste is erg handig als je nieuwe accounts wil ontdekken of op zoek bent naar specifieke voorbeelden. Wanneer ik inspirerende foto’s tegenkom bewaar ik ze. Pinterest is super handig als je aan de slag gaat met een specifiek project. Zo maakte ik voor alle kamers hier in huis eerst een Pinterest bord aan om m’n ideeën op een rijtje te zetten.

Babykamer wendy overzicht

Welke kinderkamer meubels heb je en waar komen ze vandaan?

De meubels uit de babykamer komen allemaal van Babypark (de Alaska serie). Destijds viel ik op de strakke vormgeving: greeploos en hoogglans wit. Inmiddels zijn de meubels alweer 4,5 jaar oud en kan ik eigenlijk niet wachten om er een stoere jongenskamer van te maken. Maar daar wacht ik nog even mee. Begin volgend jaar gaan we namelijk verhuizen en mag ik helemaal losgaan!

Babykamer Josh

Heb je alles nieuw gekocht?

We hebben wel even getwijfeld of we de kamer niet tweedehands zouden kopen. Maar uiteindelijk vonden we dat teveel gedoe en kochten we het liever allemaal nieuw.

Voor welke kleuren hebben jullie gekozen en waarom?

Voor onze oudste koos ik voor de kleur grijsblauw als accentkleur in z’n babykamer. Toen z’n broertje in aantocht was besloten we de oudste door te verhuizen naar een nieuwe kamer en de babykamer voor de jongste te behouden. Hoewel ik de grijsblauwe kleur nog prachtig vond, had ik het in mijn hoofd gehaald dat het écht niet kon dat ze dezelfde accentkleur in hun kamer zouden krijgen.

Ik denk dat ik wat last had van zwangerschapshormonen, maar ik wilde ook graag de kleur van de kamer terug laten komen in het geboortekaartje dat we custom made lieten maken door Silver Lining. Een andere kleur was dus een eis. Daarom koos ik voor Josh voor de kleur mintgroen.

Wat is je favoriete plekje en waarom?

De schommelstoel is wel een hele fijne plek in de kamer. Hierin hebben we heel wat nachtelijke uurtjes doorgebracht wanneer Josh met geen mogelijkheid in slaap te krijgen was. Gelukkig is die periode nu wel voorbij!

Waar ben je het meest trots op en waarom?

Het leukste in de kamer vind ik de zelfgemaakte kapstok. Dit is echt de makkelijkste DIY ooit. Ik maakte er ooit een blog over. Er hangen nu kleertjes aan van Josh z’n eerste maanden. Bijna niet meer voor te stellen dat hij ooit zo klein was.

Kapstok babykamer

Van welke accessoires word jij heel blij?

Ik ben nog steeds super blij met de gevouwen neushoorn van Store without a home. Je moet deze zelf uitknippen, vouwen en vastplakken, dus het was nog een behoorlijke klus. Ik wilde per se dat de kop klaar was voordat Josh geboren zou zijn, dus hier heb ik me de eerste dagen van mijn verlof flink op uitgeleefd. Ik heb de kop samen met een paar lijsten op een houten plaat gehangen. Deze plaat zorgt voor net wat meer warmte en eigenheid in de strakke babykamer. Het idee was dat ik regelmatig zou gaan wisselen met lijsten, maar eerlijk gezegd is dat er niet van gekomen.

Neushoorn papier babykamer

En er is nog iets waar ik blij van word. Bij de geboorte van Josh heeft mijn schoonmoeder de letters van zijn naam gehaakt in de kleuren van de babykamer. Ze zijn nu even tijdelijk verhuisd, maar deze blijven enorm waardevol voor me.

Heb je budget/ shops tips?

Voor ons platform Fab interieurhulp houden we de winkels goed in de gaten. Er zijn regelmatig superleuke items voor de kinderkamer bij goedkope winkels als Action, Wibra en Zeeman. Het dierenkapstokje kocht ik laatst bij Action voor een paar euro. Een koopje, want het is een look-a-like van een kapstok die bijna vijftig euro kost. Kwantum en Wibra hadden laatst superleuke dierenpoefjes, maar ik heb me nog even in weten te houden.

Voor de babykamer heb ik ook veel items geshopt op AliExpress. Je kunt er echt enorm veel toffe posters vinden voor een paar euro, maar ook veel andere toffe items om de babykamer af te stylen. Het enige lastige van AliExpress is dat je goed moet zoeken. Voor ons platform hebben we een blog geschreven met de tofste items voor de kinderkamer.

Ten slotte ben ik fan van Maisons du Monde. Een van oorsprong Franse winkel die ook filialen heeft in België (helaas nog niet in Nederland, maar je kan er wel bestellen). Ze hebben hier hele originele items voor de kinderkamer, echt een aanrader om (de site) eens te bezoeken.

Heb jij ook een baby of kinderkamer die je wilt delen?

Stuur ons dan een mailtje!

Renée

Ik ben Wendy, 35 jaar oud en al m’n hele leven woonachtig in het mooie Twente. Ik woon samen met mijn man Jeffrey en onze kinderen, Ralph van 4 en Josh van 2. In het dagelijks leven ben ik merkadviseur en adviseer ik organisaties over het ontwikkelen, implementeren en beheren van hun merk.

Naast m’n werk heb ik vorig jaar samen met mijn zusje het platform Fab interieurhulp opgezet. Hiermee helpen we mensen om hun interieur met een beperkt budget een boost te geven. We verzamelen de mooiste budgetproof producten per kleur en stijl en posten de mooiste combinaties op onze Instagram pagina @interieurhulp (https://www.instagram.com/interieurhulp/) en Facebook pagina Fab interieurhulp (https://www.facebook.com/fabinterieurhulp/).