Waar haal jij je babykamer inspiratie vandaan?

Lastig om te zeggen, inspiratie komt van zoveel plekken. Alhoewel Pinterest toch wel een grote bron is! Verder begin ik meestal met 1 item, in het geval van de babykamer was het de commode. Dit was een ‘gewoon’ kastje die op de logeerkamer stond. Langs de bouwmarkt om een roze kleur uit te zoeken en van daar uit ben ik verder gaan denken en inrichten!

Welke kinderkamer meubels heb je en waar komen ze vandaan?

Zoals hierboven genoemd hadden we de ‘commode’ al. Verder hadden we de linnenkast ook al op onze eigen slaapkamer staan. Deze hebben we ingeruild voor een PAX ikea kast en de linnenkast naar de babykamer verplaatst. Het ledikantje komt bij de IKEA vandaan.

Heb je alles nieuw gekocht?

Absoluut niet, een babykamer inrichten hoeft helemaal niet duur te zijn. Met een likje verf en oudere meubels kom je een heel eind! Ook heeft mijn moeder, schoonmoeder en ikzelf dingen zelf gemaakt. Samen met mijn schoonmoeder ben ik naar een stoffenwinkeltje gegaan op Urk en hebben we lieve bloemenprintjes gekocht. Hier heeft zij lakentjes van gemaakt. Mijn moeder heeft het babynestje gemaakt met stof van Jan Sikkes. Echt verliefd ben ik op dit nestje! Ik heb zelf de wafeldekentjes gemaakt en bijvoorbeeld de sterren geknipt die aan het hemeltje hangen.

Voor welke kleuren hebben jullie gekozen en waarom?

Oh, mijn initiële plan was natuurtinten, wit en blank hout. Op het moment dat we erachter kwamen dat we een meisje kregen sloeg dit hele idee om naar ROZE. Alles moest roze! Natuurlijk wel in balans met het wit en blank hout en absoluut geen zuurstok roze. Ik koos voor een vintage behang van Swiet in de kleur roze met hele kleine bloemetjes. Dit geeft zo een verfijnde sfeer aan het kamertje.

Wat is je favoriete plekje en waarom?

Duidelijk te zien op de foto’s is mijn favoriete plekje toch echt wel het hoekje van de kamer, daar waar het ledikantje staat. Het lieve behang, het hemeltje en alle verschillende tintjes roze bij elkaar maakt het een dromerig plekje. Een plekje waarin ik het al helemaal voor me kan zien dat ons kleine meisje daar ligt te slapen.

Waar ben je het meest trots op en waarom?

Ik ben heel erg blij dat de ideeën in mijn hoofd uiteindelijk in het echt ook tot zijn recht zijn gekomen. Dit is altijd maar de vraag bij mij, aangezien ik niet echt moodboards van te voren maak of letterlijk plaatjes kopieer van Pinterest. Ik schuif ook heel vaak met spullen om te zien waar ze het beste staan.

Van welke accessoires word jij heel blij?

Die is makkelijk! Ik word zo blij van het art-work schilderij van Irisesther.com. Zij maakt de meest prachtige en dromerige schilderijen. Ik heb gekozen voor Rosy, het konijn. Hij hangt in een IKEA frame aan de muur met het bloemetjesbehang.

babykamer schilderij

Heb je budget/ shop tips?

Combineer nieuwe spullen met tweedehands spullen. Ga struinen in de kringloop en geef de zoektocht niet op als je bij de eerste niks gevonden hebt. Kleed het kamertje gezellig aan, maar hou het in evenwicht met elkaar.

Waar heb je jouw specifieke spullen vandaan?

De spullen die ik gekocht heb, zijn van de volgende merken/ winkels:

Behang: Swiet
Ledikantje: Ikea
Commode: Onbekend
Schilderij Rosy: irisesther.com
Hemeltje: Kidsdeco
Plankjes boven commode: Ikea
Houten kapstok naast commode: Leenbakker
Vloerkleedje: Kwantum
Beddengoed: Gemaakt door schoonmoeder
Hoes aankleedkussen: Little Dutch
Hoedendozen: Sostrene Grene
Babynestje: gemaakt door moeder

Heb jij ook een baby of kinderkamer die je wilt delen? Stuur ons dan een mailtje!

Bekijk ook de andere baby – en kinderkamers

Shaniska

Mijn naam is Shaniska en ik ben 27 jaar oud. Samen met mijn vriend Michael wonen wij in een 2-onder-1 kap woning in Swifterbant. In januari verwachten wij ons eerste kindje, een meisje! Super spannend natuurlijk en we kunnen niet wachten om haar te ontmoeten. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig en verander ik om de haverklap dingen in ons interieur. Heerlijk vind ik dat, rommelen en alle kamers gezellig maken. Langs kringlopen gaan is ook wekelijkse kost. Ons halve huis komt hier vandaan! Waarom nieuwe spullen kopen als ‘oude’ spullen vaak veel meer karakter en levendigheid aan een ruimte geven? Mocht je interesse hebben in ons huis? Neem dan zeker eens een kijkje op mijn Instagram of website.

https://www.instagram.com/sproetjeshuis/
https://www.sproetjeshuis.nl/