Deze week de babykamer van Sanne en haar pasgeboren dochtertje Evie.

Waar haal jij je babykamer inspiratie vandaan?

Vooral van Instagram en Pinterest. Toen we ontdekten dat ik zwanger ben, maakten we gelijk een afgeschermd bord aan op Pinterest om ideeën te verzamelen.

Welke kinderkamer meubels heb je en waar komen ze vandaan?

Qua meubels hebben we weinig hoeven kopen. De commode had ik al als ladekast in mijn kamer toen ik een jaar of twaalf was en is daarna altijd met me mee verhuisd. Het rotan stoeltje ernaast kocht ik een paar jaar terug via Marktplaats. Het wiegje vond ik bij de kringloop. Dat was een paar dagen voor we erachter kwamen dat ik zwanger ben. Ik twijfelde daarom wel even, maar hij was zo goedkoop, die moest gewoon mee! Achteraf extra leuk dat ik toen al zwanger bleek te zijn.

Babykamer Sanne commode

Heb je alles nieuw gekocht?

Nee zeker niet, in de basis van het kamertje is er maar weinig nieuw. Mooie spullen tweedehands vinden bij de kringloop of op Marktplaats vind ik veel leuker. Ook maak ik graag dingen zelf, zoals het wiegdekentje, het hemeltje en de wolkenhanger. Het wordt er persoonlijker van en spullen tweedehands kopen is ook beter voor het milieu, ook erg belangrijk.

Voor welke kleuren hebben jullie gekozen en waarom?

Dat er groen in het kamertje ging komen stond al vast voor we wisten dat we een meisje verwachten. Groen komt in alle kamers in ons huis terug. Om het geheel iets liever te maken, voegde ik een zachtroze kleur toe (mengkleur Argument van Gamma). Omdat het behang best uitgesproken is, heb ik de tussenliggende muren in een rustige nude tint geverfd (mengkleur Lijnzaad van Gamma).

Wat is je favoriete plekje en waarom?

Elke dag loop ik wel even haar kamertje binnen. Vanaf het rotan stoeltje kijk ik dan naar het wiegje. Dan kan ik niet wachten tot daar straks een klein meisje in ligt. Met het behang op die muur ben ik heel blij. Het is echt een eyecatcher geworden en ik stel me zo voor dat als onze dochter groter wordt, ze aapjes kan zoeken voor het slapen gaan.

Waar ben je het meest trots op en waarom?

Ik ben het meest trots op de gehele sfeer. Het is echt een eenheid geworden ondanks dat we de spullen van allerlei plekken gehaald hebben. Ik vind het een stoer maar lief kamertje en door alle natuurlijke materialen en kleuren, oogt het geheel rustig.

Van welke accessoires word jij heel blij?

De vilten olifantenkop vind ik heel leuk en mooi gemaakt. Maar ik word ook net zo blij van de dingen die ik zelf gemaakt heb, zoals het knuffeldoekje op de commode en het regenboogje in het rekje erboven.

Heb je budget/ shops tips?

Maak een moodboard van tevoren, zodat je gerichte aankopen doet. Koop dan niet alles in één keer, maar stel je plan tussendoor bij als dat nodig is. Verder ben ik natuurlijk een voorstander van tweedehands kopen. Als je weet wat je zoekt, is het handig om een alert in te stellen op Marktplaats. Daarnaast moet je bereid zijn soms nog wat op te knappen of aan te passen. Heb je zelf twee linkerhanden? Dan is er vast iemand in je familie of vriendenkring die je helpen kan.

Waar heb je jouw specifieke spullen vandaan?

De spullen die ik gekocht heb, zijn van de volgende merken/ winkels:

Behang – Creative Lab Amsterdam
Vilten olifantenkop – Loods 5
Verschoonmandje – Olli Ella
Rekje boven commode – FonQ

Wiegje, rotan stoel en commode – tweedehands
Wieghemeltje, wolkenhanger, wiegdekentje, knuffeldoekje en regenboogje – zelf gemaakt

Heb jij ook een baby of kinderkamer die je wilt delen? Stuur ons dan een mailtje!

Bekijk ook de andere babykamers:

Sanne

Hi! Ik ben Sanne, 27 jaar en samen met mijn man Jurre woon ik in Harderwijk.

Ik werk op een behandelgroep voor kinderen in de jeugdzorg, maar ga nu lekker genieten van mijn zwangerschapsverlof. Interieurstyling heb ik altijd al leuk gevonden en het inrichten van de babykamer was toch wel één van de leukste projectjes! Ik vind het tof om dingen zelf te maken of meubels op te knappen en qua inrichting proberen we zoveel mogelijk duurzame keuzes te maken. Benieuwd naar de rest van ons huis? Volg me dan op mijn instagrampagina @harderwijkshuisje.

Evie is inmiddels geboren met 34 weken en ouders kijken er naar uit haar haar kamertje te kunnen laten zien.