Dit is de stoere babykamer van Roog en Jouk, gestyled door Debbie.

Waar haal je je inspiratie voor de babykamer vandaan?

Mijn inspiratie haal ik uit de modewereld. Inrichten begint bij mij bij het kiezen van kleuren en prints. Inspiratie bron nummer 1 is natuurlijk Pinterest. Mijn uitgangspunten waren: uitkomen met klein budget en niet té baby achtig, omdat die baby tijd maar zo kort is.

Welke meubels heb je en waar komen ze vandaan?

Meubels uitkiezen vond ik het lastigst. Er was 5 jaar geleden nog niet veel betaalbaars op de markt met een bijzonder design. Ik wilde voor zwart gaan en het aanbod destijds was voornamelijk wit en grijs. We kochten de meubels op marktplaats en gaven er onze eigen touch aan. De commode is geschilderd en de handvaten van leer hebben we zelf gemaakt. De deuren van de witte kleding kast schilderde ik grijs en de poten werden kaal geschuurd waardoor het hout zichtbaar werd. Zo kreeg de kast 3 kleuren. Na minder dan 2 jaar werd ons tweede zoontje geboren. We kochten het Leander bed ook op marktplaats. De kast is van Ikea. Inmiddels slapen ze samen op 1 kamer en is het een mix geworden van beide kamers.

Kinderkamer roog

Voor welke kleuren heb je gekozen? 

Verassende kleuren combinaties is voor mij een must. Ik koos hier voor emerald groen en neon accenten met basis tinten zwart, wit en grijs. Qua printjes kozen we voor een mix grafisch en dierenprints.

babykamer accesoires roog

Wat is je favoriete plekje en waarom?

De commode. Het contact wat je dan samen met je kind hebt, vind ik erg gezellig. Ze zijn nog steeds weg van de mooie afbeeldingen op de muur.

Waar ben je het meest trots op en waarom?

De vogel mobiel. Het minimalistische design vind ik prachtig. Een vriendin maakte deze voor ons. Dat iemand zoveel werk erin stopt, vind ik erg bijzonder.

mobiel babykamer roog

Van welke accessoires word jij heel blij?

De plexi glass stoel vind ik echt te gek. De combinatie met het hout vind ik erg sterk.

Heb je budget/ shop tips?

Marktplaats en zelf opknappen. Rommelmark afstruinen of kijk eens rond in de rest van je huis. Het bureau heeft Bob zelf gemaakt.

Bureau kleed en stoel babykamer

Waar heb je bepaalde dingen gekocht??

Bedje: Leander

Behang: Ferm living via wonenmetlef.nl

Kast: Ikea

Kleed: Karwei

Tijgerkop: carnavalswinkel

Kussens: Loods 5, june interior te Arnhem (tip!)

Wandhaken: Hkliving

Posters dieren: Juniqe.nl

Manden: Kwantum

Tweedehands; koffers, kast, commode, bed, kist, stoeltje.

Debbie

Hi, ik ben Debbie. Mama van Roog en Jouk. We wonen in een klein dorpje tussen Arnhem en Nijmegen.

Styling is naast mijn gezin, vrienden en family mijn grote liefde. Toen ik mama werd ben ik naast mijn fashion account @debbiehendriks_ een nieuw account begonnen @themomissue.