Waar haal jij je babykamer inspiratie vandaan?

Vooral van Instagram, zoveel toffe kinderkamers en leuke shops om te volgen. Daarnaast kijk ik ook veel op Pinterest waar je heel goed kan zoeken op bepaalde thema’s en kleuren.

Welke kinderkamer meubels heb je en waar komen ze vandaan?

Het bedje en het kastje op Noël zijn kamer kochten we al voor de babykamer van Sion. Ze komen allebei van Marktplaats. We kopen altijd best veel via Marktplaats. Als het er nog netjes uitziet, is tweedehands een prima keuze. Zo ook met kleding, koop en verkoop ik ook veel via Marktplaats, Instagram en Facebook. Het kastje hadden we eerst in de keuken staan, daarna werd het Sion zijn kledingkast en nu hebben we het voor Noël zijn kamertje weer opnieuw geverfd. De stoel kochten we via Internet, de webshop weet ik niet meer. Het kledingrek is van de Kwantum.

Babykamer Zebrakop Nynke

Voor welke kleuren hebben jullie gekozen en waarom?

De muur op Noël zijn kamer wilden we eerst groen sauzen maar is uiteindelijk deze kleur geworden. Het is een prachtige warme kleur, we hebben hem gekocht bij de Karwei (IG PS-1063). De kleur staat heel mooi bij de groene kleur van het kastje. Het is de kleur Khakigroen van Rust Oleum. Groen en Roodbruin zijn dus de kleuren die steeds terugkomen in het kamertje. Ook geel staat er heel mooi bij.

Wat is je favoriete plekje en waarom?

Toen Noël nog echt een kleine baby was, vond ik de schommelstoel heel fijn. Als hij dan niet wilde slapen ging ik daarop zitten voeden of gewoon fijn samen schommelen. Het kapstokje op Noël zijn kamertje verander ik bijna iedere dag. Daar kan ik de mooiste kleertjes ophangen en elke keer weer andere accessoires ophangen en neerzetten. Zodat het kamertje er elke keer weer een beetje anders uitziet.

Waar ben je het meest trots op en waarom?

Ik ben vooral heel blij met het geheel, van de kleuren en de accessoires bij elkaar. De kleuren die overal weer terug komen zodat het een mooi geheel wordt. Het konijn dat bovenop de kast zit, heb ik zelf gehaakt. Het is een patroon van Stip & Haak. Toch leuk om iets in zijn kamer te hebben staan wat ik zelf heb gemaakt.

babykamer Nynke konijn

Van welke accessoires word jij heel blij?

Ik vind het regenboogje heel tof. Deze is gemaakt door liefsuitgemert (via IG). De kleuren passen perfect en je kan hem overal zo leuk ophangen. Het fototoestelletje spelen de jongens graag mee maar is ook zo leuk als accessoire. Hij is van Suussies.

Noël vindt nu vooral de poster met dieren heel leuk. Deze kocht ik bij Dille & Kamille. We staan er dan even samen voor om alle dieren aan te wijzen.

Ook het zwarte vosje (Karwei) aan de muur vindt hij heel leuk en zwaait hij even gedag als hij gaat slapen.

Zelf vind ik de Zebra dierenkop ook heel tof, die kocht ik bij SissyBoy. Eigenlijk wil ik die nog een ander plekje geven bij de rode muur maar dat komt nog 🙂

Kledingkast babykamer Nynke

Heb je budget/ shops tips?

Via Instagram kun je zoveel inspiratie opdoen. Er zijn heel veel kleine shops te vinden met vaak unieke producten. Ook koop ik dus af en toe dingen tweedehands, er is echt veel leuks te vinden en dat je er dan niet de hoofdprijs voor hoeft te betalen, maakt het extra leuk vind ik zelf. Verder is het soms maar net wat ik tegenkom en waar ik tegen aan loop.

Waar heb je jouw specifieke spullen vandaan?

De spullen die ik gekocht heb, zijn van de volgende merken/ winkels:

Poster vosje: Lifeprints IG
Konijn gehaakt: Patroon van Stip & Haak
Beertje: H&M
Kussen vos: Tweedehands IG
Kussen rond: Zeeman
Rieten mand: Leen Bakker
Vosje zwart: Karwei
Vlaggetjes: Zara
Kapstokje: Mevrouw Aardbei
Hoedje: H&M
Fototoestelletje: Suussies
Regenboogje: liefsuitgemert IG
Posterhouder: Søstrene Grene
Dierenkop zebra: Sissy Boy
Hoeslaken: Kleine Keutel
Poster diertjes: Dille & Kamille
Prikbordjes: Karwei
Hanger met naam: Mommies and Miracles IG
Konijn grijs: Tis Lifestyle

Heb jij ook een baby of kinderkamer die je wilt delen? Stuur ons dan een mailtje!

Bekijk ook de andere baby/ kinderkamers:

Nynke

Hi! Ik ben Nynke, 30 jaar. Ik ben getrouwd met Luc en moeder van twee jongens. Sion is bijna 4 jaar en gaat dus na de zomervakantie naar de basisschool. Noël, de jongste, is 21 maanden. Ik geniet enorm van mijn gezin en werk daarnaast in de gehandicaptenzorg, op een woongroep. Daar ben ik (persoonlijk) begeleider van 9 cliënten. Het is heel dankbaar werk.

Ik houd er van lekker creatief bezig te zijn en de kamers van de jongens te stylen. Ben er vaak even lekker aan het rommelen, dingen weer even anders neerzetten. Ik ben daarnaast ook gek op kinderkleding. Mijn instagrampagina is www.instagram.com/nyn_sion_noel