Deze week de babykamer van Mirjam Hart. De trotse moeder van 3 heerlijke kinderen: Noah (12), Eli (4) en Filou 1,5). Deze geweldige kinderkamer is natuurlijk eigenlijk van Filou. Wat een plaatje, vind je ook niet?

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Inspiratie komt bij mij uit de meest onverwachte hoeken. Natuurlijk raak ik geïnspireerd als ik een rondje Instagram doe of als ik een binnenkijker fotografeer voor mijn blog. Maar het kan ook zomaar komen tijdens een rondje bij de kringloop. Dan zie ik iets staan waarbij ik direct een bestemming voor me zie.

Welke meubels heb je en waar komen ze vandaan?

Ik probeer zo min mogelijk nieuw te kopen. Dit geldt ook voor de meubeltjes. De commode en het ledikant vonden we via Marktplaats en knapten we zelf op met een likje verf (Spiced Honey van Flexa). De kledingkast is onze oude tv-kast. Met een douchestang erin doet het nu prima dienst als garderobekast voor onze kleine meid.

Heb je alles nieuw gekocht?

Nee, bij het inrichten van een nieuwe ruimte kijken we eerst wat we nog in huis hebben. Met mijn voorliefde voor kringloop-winkelen kan ik wel stellen dat we genoeg hebben om uit te kiezen. De kledingkast hadden we dus al. Het ledikant hebben we ook gebruikt voor Eli en konden we zo doorschuiven naar zijn kleine zusje.

Het boekenrekje kochten we wel nieuw en een aantal accessoires ook. Maar ook de kleine dingetjes probeer ik zoveel mogelijk tweedehands en anders bij kleine ondernemers te kopen. Duurzaam en fairtrade zijn hier in huis heel belangrijk!

Voor welke kleuren heb je gekozen en waarom? 

Ik schrijf vaak in samenwerking met Flexa. Bij de lancering van de nieuwste trendkleur mocht ik ook een ruimte onder handen nemen met Spiced Honey. Ik vond het gelijk een mooie kleur voor onze babykamer. In combinatie met Pink Nudity is het een stijlvolle en warme kleur.

Het bloemenbehang van Kwantum maakt de ruimte net wat speelser.

Wat is je favoriete plekje en waarom?

De ruimte is niet zo groot, dus ik zie het meer als 1 geheel. Maar als ik iets zou moeten noemen dan is het de hoek boven het bed. De mooie waaiers van Return to Sender kleuren zo mooi bij de roze achtergrond. Echt een feestelijk hoekje zo.

Waar ben je het meest trots op en waarom?

Ik vind vooral de sfeer in de babykamer heel fijn. Toen we hier kwamen wonen had ik in mijn hoofd dat ik alles licht en ruimtelijk wilde houden. Weinig kleur en minimale accessoires. Maar toen we dat eenmaal hadden vond ik het eigenlijk maar saai. Het voelde niet als thuis. Nu vind ik de kleurencombinatie met de accessoires van natuurlijke materialen echt perfect!

Van welke accessoires word jij heel blij?

Ik ben heel blij met de houten hoekplankjes. Ik had al een tijdje in m’n hoofd dat ik zoiets wilde, maar kon het nergens vinden. Op mijn Instagram Stories https://www.instagram.com/mirjam_hart/ plaatste ik een oproep en toen reageerde de webshop House of Oelie dat ze het niet in hun assortiment hadden, maar dat ze het wel voor mij wilde maken. Costum made dus!

Ook vind ik het rieten stoeltje echt een geweldige kringloopvondst.

Heb je budget/ shop tips?

Koop zoveel mogelijk tweedehands! Het is een stuk goedkoper en het is minder belastend voor het milieu. Ik ga het liefst naar kringloopwinkels en rommelmarkten. Op de vrijmarkt op koningsdag scoor ik ook vaak de leukste dingen. En check #instagramkoopjeshoek of #instagramkoopjeshoekkids voor mooie kinderkleding en accessoires!

Als je op zoek bent naar een specifiek item is Marktplaats een hele goeie. Je kunt hier namelijk een zoekopdracht uitzetten. Of plaats een oproep op een Facebook-verkooppagina.

Wanneer je van bepaalde dingen de merken/ winkels weet, zou je die er dan bij willen zetten?

 • Behang: Beau Kwantum
 • Verf: Spiced Honey en Pink Nudity Flexa
 • Commode: Ikea via Marktplaats
 • Ledikant: Timzowood via Marktplaats
 • Kledingkast: Timzowood
 • Waaiers: Return to Sender
 • Vlaggen: Afkes via Etsy
 • Poster luipaard: I Am Fy
 • Kapstokje : Little Dreamers
 • Boekenrekje: Flisat van Ikea
 • Luipaardkleedje: Doing Goods via Little Dreamers
 • Gouden rekje: Karwei

Wil je meer babykamer inspiratie van Mirjam? Hier deelt zij meer foto’s van haar babykamer.

Renée

Mijn naam is Mirjam Hart.

Ik ben trotse moeder van 3 heerlijke kinderen: Noah (12), Eli (4) en Filou 1,5). Samen met mijn vriend wonen we in Zwaag. Op mijn blog EenGoedVerhaal.nu schrijf ik over hoe wij als gezin zo milieubewust mogelijk proberen te leven. Ik deel praktische tips, maar vertel ook eerlijk over onze strubbelingen. Daarnaast deel ik ook mijn liefde voor interieurstyling, leuke uit-tips en makkelijke diy’s op mijn blog.