De sfeervolle babykamer van Merel, of eigenlijk van haar zoontje Tijn. Merel had al heel vroeg ideeën over de babykamer, nog voordat ze zwanger was! Kenmerkend voor deze babykamer is de leuke combinatie van oude en nieuwe spulletjes.

Waar haal je je inspiratie voor de babykamer vandaan?

Al ver voor ik überhaupt zwanger raakte, maar ook tijdens mijn zwangerschap heb ik met behulp van Pinterest een moodboard gemaakt voor ons babykamertje, de sfeer had ik al vrij snel rond, de kleurtjes vond ik wat lastiger.

Welke meubels heb je en waar komen ze vandaan?

Aangezien wij niet groot wonen heb ik een hele grote op maat gemaakte kast van Buhrmann Interieurbouw in het kamertje laten maken, hier ben ik elke dag nog heel blij mee omdat het zoveel bergruimte geeft. De Ikea commode had ik zelf al jaren, maar na een opknapbeurt is het een echte baby commode geworden. Het Bopita ledikant in het grijs en een witte Eames schommelstoel die ik via Instagram bij iemand gekocht heb.

Heb je alles nieuw gekocht?

Nee, bewust niet. Wij wilde geen complete babykamer met alles uit 1 lijn. Zoals ik net aangaf de commode hadden we al en de schommelstoel is tweedehands. Maar door het gebruik van dezelfde kleuren is het toch 1 geheel geworden.

Voor welke kleuren heb je gekozen en waarom? 

We hebben bewust voor neutrale kleuren gekozen die voor zowel een jongen als een meisje goed kunnen.
Grijs is de kleur macadamia en groen is de kleur oldtimer van Histor.

Wat is je favoriete plekje en waarom?

De commode, hier kreeg ik de eerste echte lach van Tijn en is het meest gezellige hoekje in zijn kamertje vind ik.

Babykamer Merel

Waar ben je het meest trots op en waarom?

Het sfeertje an sich, het straalt gewoon liefde uit.

Glas in lood deur babykamer

Van welke accessoires word jij heel blij?

De grote Giraffe knuffel, het statement item van het kamertje. Ik hoop dat Tijn er straks ook zo blij van wordt.

giraffe knuffel babykamer

Heb je budget/ shop tips?

Maak een moodboard zodat je bij 1 sfeer blijft, anders koop je misschien spullen waar je achteraf van denkt “oh, dat past er helemaal niet bij”.
Persoonlijk vind ik dat een babykamertje echt sfeer krijgt door een combinatie van oud en nieuw, pas dit lekker toe.

Benieuwd naar andere babykamers?

Merel

Ik ben Merel, 32 jaar oud, getrouwd en sinds november 2018 de troste mama van Tijn. Op instagram ben ik bekend als @byfrederiqueinterior en ook kan je meer over mij lezen op mijn website www.byfrederique.nl Interieur styling is mijn grote passie en het stylish wonen met een baby laat ik dan ook graag zien op mijn instagram.