Dit is de super leuke babykamer van Mendy en haar zoontje Jille. Met een beetje hulp van een interieurstylist is deze kamer helemaal naar haar zin geworden. Benieuwd hoe ze dit hebben gedaan?

Waar haal jij je babykamer inspiratie vandaan?

Ik haal mijn inspiratie vooral van Instagram en Pinterest. Daarnaast heb ik een vriendin die interieurstylist is en mij geholpen heeft met het realiseren van mijn plannen.

Het is fijn om iemand naast je te hebben die kan bevestigen dat je de juiste keuzes maakt, het soms even iets anders voorstelt of buiten de kaders durft te denkt. Petra van Petra Knulst Interieurstyling is daar heel goed in!! Ik heb gekozen voor iemand die ons goed kent en die wij goed kennen. Dat gaf mij een vertrouwd gevoel alles te kunnen bespreken.

Daarnaast lees ik graag woonbladen als VT-wonen, volg ik interieurjunkies en kijk ik veel naar toonaangevende en inspirerende accounts.

Welke kinderkamer meubels heb je en waar komen ze vandaan?

Er staan niet veel meubels in de babykamer, maar de meubels die er staan zijn echte eyecatchers als je het mij vraagt.

Een op maat gemaakte commode van Berken Multiplex (gemaakt door Haklander interieurbouw uit Harderwijk) en een Frans spijlenledikant (Nieuwe Dromen).

Commode babykamer Mendy

We hebben de vensterbanken op de bovenverdieping ook allemaal op maat laten maken van Berken Multiplex. Het geeft een scandinavisch gevoel, daar waar we gek op zijn.

Verder hebben we een inbouwkast op de babykamer, dat bespaart een hoop ruimte.

Heb je alles nieuw gekocht?

De commode hebben we op maat laten maken en het bedje hadden we nog staan van onze dochter. Daar raak ik overigens nooit op uitgekeken een wit spijlenbedje. Maar nieuw kopen is voor ons geen must, we vinden het juist heel stijlvol te werken met tweedehands spullen in combinatie met nieuwe en op maat gemaakte producten.

baby spijlenbedje Mendy

Voor welke kleuren hebben jullie gekozen en waarom?

Lichte, natuurlijke en scandinavische tinten. Het huis heeft van zichzelf een mooie en natuurlijke licht inval. Dat wilde ik graag accenturen door het gebruik van lichte kleuren. Om iets meer contrast aan het geheel te geven hebben we op de babykamer gekozen voor een donkerdere lambrisering. Zo krijgt de ruimte meer sfeer en lijkt het ruimer. We hebben gebruik gemaakt van de verflijn van Sikkens en Sigma. Wit is echt wit, RAL 9003 (mat) op de muren en kozijnen en RAL 9016 voor het plafond. De lambrisering is Stormy Weather van Dimago New Traditionals (sigmatex Superlatex Matt)

Wat is je favoriete plekje en waarom?

Ik heb niet echt een favoriet plekje, de kamer is niet heel groot namelijk. Maar de slaapkamer op zichzelf is al favoriet genoeg. Het geheel van de kamer klopt gewoon en dat maakt het een fijne plek voor Jille en uiteraard een prachtige kamer in het gehele interieur.

Het behang en de commode vind ik wel echt treffers in de babykamer.

Waar ben je het meest trots op en waarom?

Een woonstijl creëer je niet van de één op de andere dag, daar groei je in. Onze eerste woning was veel landelijker en redelijk donker. Door de tijd heen ben ik daar steeds meer vanaf gestapt en achteraf was het helemaal geen stijl die bij ons paste. Meer een stijl die we ons hebben laten aanpraten omdat het toen wat meer in was. Keek ik dan weer naar mijn borden op Pinterest kreeg ik een veel beter gevoel en kon ik niet wachten om alles te veranderen. Het geduld werd beloond met een nieuwe droomwoning, waar ik uiteindelijk helemaal los kon gaan om het ideale plaatje te realiseren. Uiteraard stapje voor stapje, want een geldboom hebben wij ook niet. Maar wat ik in mijn hoofd had, was realistisch en we hadden er al jaren voor gespaard. Dat je uiteindelijk kan uitvoeren waarvan je in je hoofd al zo lang droomt, daar ben ik het meest trots op. En dat het eindresultaat dan is zoals je had gehoopt, dat is helemaal een geluk!

Van welke accessoires word jij heel blij?

Materialen met een natuurlijke uitstraling als hout of stof en lichte kleuren. De wolkenslinger uit de webshop van Miekinvorm en de Dippies van Kukeluusje zijn daar goede voorbeelden van of de bunny van Lilo for kids, een bunny gemaakt van een stof naar keuze. Te gek toch!!

accessoires babykamer mendy

Het meest blij word ik van de combinaties die je kunt maken van accessoires. Dat regenlaarzen uiteindelijk ook accessoires zijn die je kan gebruiken om een babykamer te stijlen, had ik voorheen niet gedacht. Of pak nu het kruidenrekje van de Ikea, wat je daar allemaal mee kan! En zo kan ik nog wel even doorgaan .

accesoires plank babykamer Jille

Heb je budget/ shops tips?

Ikea heeft echt te leuke houten accessoires voor een kinderkamer. Neem de kruidenrekjes of het boekenplankje of boekenrek.

Maar ook leuke stoeltjes en houten speelgoed wat ik overigens ook als decoratie gebruik.

Struin Marktplaats af of de koopjeshoeken op Instagram. Je hebt daar speciale koopjeshoekjes voor kids of kinderkamers. Elke dag kijken of er iets tussen zit waar jij blij van wordt. Zo vond ik daar een heel gaaf vloerkleedje voor het kleine bedrag van €10,00 (nieuw €40,00 en het kleedje was echt als nieuw!)

Maar Instagram kent ook ongelooflijk veel creatieve, hard werkende ondernemers met fantastische spullen voor kinder- en babykamers. Ieder schat zijn of haar producten op waarde en vraagt een eerlijke prijs! Vergis je niet in het (denk)werk achter de producten. Wanneer je dat gaat inzien kan jij voor jezelf beter inschatten of de prijs past bij wat jij wil uitgeven (en niet of men te veel of te weinig vraagt voor de producten). Kijk naar wat jij wil uitgeven en zoek daar geschikte producten bij. Loop eens een Wibra of Zeeman binnen daar hebben ze ook echte leuke spulletjes.

Op Instagram heb je ook budgettips voor kids, op dat account worden leuke folderaanbiedingen gedeeld maar ook leuke budget shop tips gegeven. Super leuk en handig!

Waar heb je jouw specifieke spullen vandaan?

De spullen die ik gekocht heb, zijn van de volgende merken/ winkels:

Bunny van Lili.forkids,

Houten slinger, oppasboekje en mini bag van Miekinvorm,

Dippies van Kukeluusje_com,

stickers van Forestandbear,

Houten speelgoed van sassefrasmeisjesspeelgoed

Regenlaarzen van Bergstein

Ledikant van Nieuwe Dromen

Plankje van Ikea

Vloerkleedje een Instagramkoopje

Boxer en hemdje van Tistelief babyondergoed

Behang en verf komt van Zo in je Nieuwe Huis (Putten)

Houten giraf is van Nieuwe Dromen

Punnikwoord gekregen als kraamcadeau

Hanglamp van House of Oelie

Hydrofiel dots van Kleine Keutel (heb ik als omslag om het aankleedkussen)

Kleine grijze knuffeltje en bordje met bear (H&M wonen)

Doopjurk is een familiestuk

Heb jij ook een baby of kinderkamer die je wilt delen? Stuur ons dan een mailtje!

Mendy

Ik ben Mendy Pluim- Noorderijk, geboren en getogen op de Veluwe. Sinds 2012 getrouwd met Colin en moeder van een peuterdochter van ruim drie jaar (Lana) en een zoontje van nog maar vier maanden (Jille).

We wonen sinds een jaar in een volledige opgeknapte (door onszelf) jaren 50 woning in Nunspeet, kindvriendelijke buurt en bosrijke omgeving.

Genieten enorm van het vrije plekje en zijn echte liefhebbers van de zonnige seizoenen. Ik werk als zelfstandig ondernemer en richt me vooral op contentmanagement en social media. Organisatie helpen met het creëren, beheren, publiceren en analyseren van goede en relevante content. Met als doel het uitlokken van een winstgevende actie.

In mijn vrije tijd zit ik het liefst op de racefiets of ga ik even bij de sportschool aan voor een intensieve training Kock Out of Cross Fit.

Ontspanning zoek ik vooral in het kijken van een goede serie op Netflix of door lekker met een VT-Wonen op de bank te ploffen.

Je kunt mij volgen op insta: menstyl_.