Van babykamer inspiratie kun je toch niet genoeg hebben? Vaak zie je mooie plaatjes, maar dan weet je nog niet waar de spullen vandaan komen of bijvoorbeeld welke kleuren er op de muren of de meubels gebruikt zijn. Daarom deze rubriek, binnenkijken in de babykamer van.

Deze week de babykamer van Marjoline, zij is in blijde verwachting van haar eerste kindje. Haar babykamer is lekker fris, een combinatie van eigen creativiteit en  gekochte spulletjes.

Waar haal jij je babykamer inspiratie vandaan?

Ik maak veel gebruik van Instagram en Pinterest. Ik kan uren door alle prachtige plaatjes scrollen en inspiratie opdoen voor mijn huis en inrichting.

Welke kinderkamer meubels heb je en waar komen ze vandaan?

De drie belangrijkste meubels in de kamer zijn het ledikant, de kledingkast en de commode. Het ledikant komt bij hetslaaphuisje.nl vandaan. De kledingkast komt bij de Karwei vandaan (Woood kast Dennis) en de commode komt bij de Ikea vandaan (Hemnes ladekast). De houten knoppen heb ik er zelf opgezet en komen bij de Karwei vandaan. Officieel is het trouwens geen commode maar hij wordt wel veel gebruikt als commode!

Babykamer kast

Heb je alles nieuw gekocht?

Alleen het ledikantje heb ik tweedehands via Facebook gekocht. Ik wilde heel erg graag zo’n slaaphuisje hebben maar ik vond het eigenlijk een beetje te duur. Toevallig kwam ik een advertentie van iemand tegen op Facebook en mocht ik het bedje overnemen voor een klein prijsje!

Voor welke kleuren hebben jullie gekozen en waarom?

Ik wilde het kamertje zo rustig mogelijk houden en heb daarom gekozen voor lichte kleuren. Als basis heb ik gewoon wit (RAL 9010) gedaan en voor de bergen gebruikte ik de kleur Jade groen van de Karwei. Deze verf heb ik met wit gemengd om verschillende tinten groen te krijgen.

Wat is je favoriete plekje en waarom?

Oei, dat vind ik een lastige vraag. ’s Avonds tijdens het tanden poetsen kijk ik vaak even naar binnen en dan word ik toch elke keer wel weer erg blij van het bedje!

Waar ben je het meest trots op en waarom?

Weer zo’n lastige vraag! Eigenlijk ben ik op alles trots, haha!

Van welke accessoires word jij heel blij?

Ik vind de olifantenkop aan de muur heel tof, het wolkenlampje en de slinger die over het bedje hangt.

Heb je budget/ shops tips?

De winkels waar ik graag heen ga zijn de Kwantum, Hema, Ikea en Karwei. Zij hebben vaak super leuke spullen voor niet al te veel geld.

Waar heb je jouw specifieke spullen voor de babykamer vandaan?

De spullen die ik gekocht heb, zijn van de volgende merken/ winkels:

Wolkenlampje – Kwantum
Hanglamp – Karwei
Kledingkast – Karwei (merk Woood)
Lichtslinger cotton balls – Xenos
Commode – Ikea
Houten rekjes boven de commode – Ikea
Doosjes op de commode – Hema
Vaantje (twinkle twinkle little star) – Hema
Wolkenhaakjes – H&M
Deurstopper olifant – Action
Pom pom slinger – zelfgemaakt
Regenboogje – zelfgemaakt

Heb jij ook een baby of kinderkamer die je wilt delen? Stuur ons dan een mailtje!

Marjoline

Ik ben Marjoline, 29 jaar en werk als pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf.

Binnenkort verwacht ik mijn eerste kindje en ik vond het erg leuk om de babykamer in te richten. Om inspiratie op te doen heb ik veel gebruik gemaakt van Instagram en Pinterest. Zelf heb ik ook een Instagram-account: @wonenaandenachtegaal. Hopelijk kan ik jullie inspireren met het kamertje van mijn kleine meid!