Deze week weer een leuke zoete meisjeskamer. Dit keer van Marjolein en haar dochter Kiki.

Waar haal jij je babykamer inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie voor de babykamer haal ik overal vandaan: Pinterest, Instagram, winkels, kringloop, Marktplaats en ik heb vanalles zelf in mijn hoofd.

Welke kinderkamer meubels heb je en waar komen ze vandaan?

Mijn meubels heb ik bijna allemaal van Marktplaats. De stoere kledingkast heb ik in een ander kleurtje gespoten, evenals de metalen bakken die ideaal zijn voor speelgoed, knuffels en boekjes. Het ledikantje heb ik voor € 10,- op de kop getikt en een likje verf gegeven. Ook de gave schommelstoel vond ik op Marktplaats en deze zit heerlijk. Dat is ook wel mijn favoriete plekje op de kamer! Mocht ze eens wakker worden in de nacht, is dit een fijne plek om te zitten, wiegend de fles te geven met een lekker kleedje over je heen.

Voor welke kleuren hebben jullie gekozen en waarom?

Ik heb gekozen voor de kleuren oud roze, wit, zwart en grijs. Ik vind het een mooie combinatie en oogt niet te druk.

Babykamer Marjolein rekje

Waar ben je het meest trots op en waarom?

Het meest trotse ben ik op de commode. Opgeknapt zijn deze oude meubeltjes erg prijzig en was zo blij toen ik een leuke deal maakte voor deze. Het oudroze kleed (Ikea) is wel nieuw net als de zwart metalen rekjes (Karwei) en de klemborden (Intratuin).

Commode marjolein

Van welke accessoires word jij heel blij?

Blij word ik van accessoires die ik eigen heb gemaakt. Ik heb bijvoorbeeld haar geboortekaartje in posterformaat laten afdrukken. Daarna bij een hobbyzaak een klemrug gehaald, deze aan de boven- en onderkant bevestigd en er een zwarte schoenveter doorheen gehaald om het op te hangen. Ziezo, alleen ik heb deze en dat maakt het uniek.

Babykamer Marjolein geboortekaartje

Heb je budget/ shops tips?

Als je zelf een klein beetje creatief bent, kan je voor weinig geld een hele leuke kamer inrichten. Heb ook geduld, niet altijd vind je meteen het juiste meubeltje of accessoire. Vergelijk met meerdere shops en houd Marktplaats in de gaten. Neem eens een kijkje in een kringloopwinkel of op de rommelmarkt. Hier vind je ook leuke spulletjes tegen een lage prijs. Veel kinderboekjes heb ik van de rommelmarkt en zien er allemaal nog goed uit. Ik vind het ook leuk om te snuffelen en het voor een goede prijs weet te regelen. Daar krijg ik een trots gevoel van!

Waar heb je jouw specifieke spullen vandaan?

De spullen die ik gekocht heb, zijn van de volgende merken/ winkels:

Zeeman
Action
Vanastenbabysuperstore
Karwei
Kwantum
Intratuin
Ikea

Tips voor kleding:

Uitverkoop, sample sales
Zeeman heeft super kleding voor meisjes
Op Instagram vind je ook prachtige shops met handgemaakte kleding

Heb jij ook een baby of kinderkamer die je wilt delen? Stuur ons dan een mailtje!

Bekijk ook de andere babykamers:

Marjolein

Ik ben Marjolein, 36 jaar en ik woon samen met mijn vriend en dochter Kiki. In december voor het eerst moeder geworden van onze prachtige dochter. Ze is zo lief en vanaf dag 1 niet meer weg te denken. Bijzonder hoeveel je binnen een minuut van iemand kan houden.

Wij zijn in januari verhuisd en wonen in een gezellige jaren 30 woning vlakbij het centrum, haven en het park. Ik ben nu nog thuis, maar wil wel graag weer aan het werk. Ik ben nog op ontdekkingstocht wat op dit moment bij mij past om te gaan doen.

Ik heb 2 Instagrampagina’s: Op @mom.and.kiki plaats ik voornamelijk foto’s van Kiki en dingen om haar heen. Daarnaast heb ik ook een pagina, @mijnreisplekjes.nl, waar ik mijn reisfoto’s op deel. Ik ben gek op reizen en op foto’s maken. Samen met mijn vriend ben ik een half jaar door Zuid-Amerika gaan reizen en dat was echt fa-tas-tisch! Het liefste zou ik nog heel veel reizen willen maken.