Deze week de baby/ kinderkamer van Mariska.

Het kamertje is een gedeelde kamer voor haar beide dochters. “We wonen in een oud huis uit omstreeks 1910, met beperkte ruimte. Vroeger woonden ze met 9 mensen in ons huis. Ik zeg altijd, “dan moeten wij met zijn vieren er zeker inpassen. Beneden is het huis wel groter gemaakt met een aanbouw. In de kamer van de meisjes hebben we wel een scheidingswand gemaakt, zodat ze elkaar niet zien als ze op bed liggen.”

Kinderkamer Mariska

Waar haal jij je babykamer inspiratie vandaan?

Eigenlijk overal. Meestal kom ik iets per toeval tegen en ben ik op slag verliefd. Soms vind ik niet iets wat ik mooi vind. Dan ben ik er heel lang naar op zoek tot ik tevreden ben, zoals met de commode bijvoorbeeld. Vaak heb ik dan wel iets moois gezien, maar is het onbetaalbaar. Dan zoek ik net zo lang door tot ik iets moois gevonden heb wat wel betaalbaar is.

Welke kinderkamer meubels heb je en waar komen ze vandaan?

Onze commode is van het merk Dertigzes. Ik vind de werkhoogte perfect en de ruimte is echt heerlijk. Wat kan daar veel in. Het wandkastje aan de muur is van hetzelfde merk. Het ledikantje is van de Ikea. Het peuterbed komt bij Petit Amélie vandaan. De matrassen hebben we bij Babypark gekocht, net als het merendeel van de spulletjes en bijvoorbeeld de kinderwagen. Ik vind het een prettige winkel en ze zijn heel klantvriendelijk.

accessoire 2 babykamer Mariska

Heb je alles nieuw gekocht?

De commode en de bedjes hebben we nieuw gekocht. Het kledingkastje is van mijn opa en oma geweest en heb hem samen met mijn moeder opgeknapt. Regelmatig als ik er iets uitpak denk ik aan mijn grootouders. Wat zouden ze het leuk gevonden hebben om onze meisjes te hebben gekend. Zo voelt het toch een beetje verbonden. Het lage kastje heeft mijn man zelf gemaakt. De basis van het kastje is van de Ikea. Mijn man heeft er zelf frontjes voor gemaakt en tegels op gelijmd.

Babykamer Mariska ledikant

Voor welke kleuren hebben jullie gekozen en waarom?

Dat is een leuke vraag. Door alle zwangerschapshormonen had ik keuzestress. Zeg maar veel twijfels. De basis in ons hele huis is rustig. De muren zijn in de kleuren RAL 9010 (gebroken wit) en de kleur Palladio van Carte Colori geverfd. Maar ineens ging ik voor een roze muur op de kinderkamer. Eenmaal op de muur werd ik er helemaal niet blij van en is de verfkleur van beneden een dag later ook op de kinderkamer geschilderd. Het is prachtige krijtverf in een natureltint die mee kleurt met het licht. Samen met de witte muren en balken vormt het een eenheid met de rest van het huist en zorgt daarmee voor rust. De vloer is een witgeverfde houten vloer, wat ook terugkomt op onze eigen slaapkamer en in de keuken. Voor de antieke kastjes hebben we de gele kleur Leeuw van Mommypaint gebruikt (kindvriendelijke verf).

Wat is je favoriete plekje en waarom?

Er zijn een aantal fijne plekjes, maar bij de commode heeft mijn voorkeur, omdat ik het heerlijk vind mijn meisjes daar te verzorgen. De bedjes staan tegen de muur. Dat vond ik zelf vroeger ook fijn, omdat het een beetje een knus gevoel geeft.

Waar ben je het meest trots op en waarom?

Gewoon het hele sfeertje. Ik vind het erg belangrijk dat je je ergens goed voelt. Daarnaast zijn de dingen die je zelf gemaakt hebt altijd leuk. Het meest bijzonder is het gehaakte kleedje in het ledikant. Deze heeft mijn moeder gemaakt voor onze jongste dochter. Wat een werk was dat.

Van welke accessoires word jij heel blij?

Ik hou niet van veel accessoires en ook niet zo van specifieke kinderspulletjes. De dingen die je op de kamers van mijn dochters ziet, zou je in mijn hele huis kunnen zien. De poster van de roze hamburger is van Ruth Hengeveld. Tip: deze illustratrice maakt ook prachtige geboortekaartjes. Het beeldje van het meisje is van Lammers en Lammers, gekocht bij Studiodewinkel. Het staat op een voetje van de Hema. De vilten balletjes komen bij DeViltshop.nl vandaan en ik heb ze zelf aan een touwtje bevestigd. De giraffe van het merk Assembli heb ik gekocht bij Koekwaus. Erg leuk als je van knippen en plakken houdt. Tevens ook een toffe winkel voor jezelf. Het grote Verkade beschuitblik zag ik achter een raam van een vintage winkel in Middelburg staan. Eigenlijk was het privébezit, maar ik mocht hem toch kopen. Als een kind zo blij zat ik met het blik in de auto.

Babykamer Mariska accessoire

Heb je budget/ shops tips?

Kijk eens bij de kringloop of op Marktplaats als je geen familiemeubeltjes hebt. Er staan prachtige dingen op. Verder komen mijn spulletjes overal vandaan en veelal bij winkels waar ik ook andere accessoires voor in huis koop. Veel praktische spulletjes zoals speentjes, kinderservies en bijvoorbeeld het koffertje heb ik gekocht bij Petozzi. Mevrouwaardbei, Grasonderjevoeten en Kidsdeco zijn ook terugkerende webwinkels.

Heb jij ook een baby of kinderkamer die je wilt delen? Stuur ons dan een mailtje!

Op zoek naar meer babykamer inspiratie?

Mariska

Ik ben Mariska: 34 jaar, getrouwd en moeder van twee mooie dochters (de oudste is 2,5  jaar en de jongste is 10 maanden). Ik werk met veel plezier in de eerstelijnszorg. Buiten mijn werk om vind ik het heerlijk om bezig te zijn in de tuin (ik ben dol op bloemen en planten), lekker te koken en dit ook op te eten, maar zeker ook om creatief bezig te zijn. Dat doe ik door te illustreren, fotograferen en me bezig te houden met interieur. Veel daarvan zie je terug op mijn Instagramaccount @mariaenfelice. Ik word blij van kleine dingen en hou van mooie details. O, en roze niet te vergeten.