Binnenkijken in de babykamer van Makien

/, Zwanger/Binnenkijken in de babykamer van Makien

Binnenkijken in de babykamer van Makien

Waar haal jij je babykamer inspiratie vandaan?

Inspiratie haal ik overal vandaan; van woonbladen, social media, winkels, tot aan de dieren en kleurpaletten in de natuur. Maar ook veel decors in films of reclames vind ik super inspirerend… Bijvoorbeeld de sprookjesachtige sfeer in sommige films kunnen zoveel inspiratie geven!

Welke kinderkamer meubels heb je en waar komen ze vandaan?

Er staat een Art Deco linnenkast, een oude commodekast en een bedje in de ruimte. Omdat de oude commodekast echt te laag was, heeft mijn man daar een opbouw op gemaakt.

Babykamer Mila-Roos commode

Heb je alles nieuw gekocht?

Nee, ik heb vooral de meubelen tweedehands gekocht. Bijvoorbeeld de linnen(look) klamboe, en andere accessoires zijn nieuw.

Babykamer Mila-Roos ledikant

Voor welke kleuren hebben jullie gekozen en waarom?

Mijn persoonlijke lievelingskleur is roze, dus je kunt je voorstellen dat, toen we te horen kregen dat we een meisje konden verwachten, ik vooral met die kleur lekker los zou gaan. Maar tegen deze kleur roze kun je ook heel makkelijk vergrijsde kleuren zetten of pasteltinten.

Wat is je favoriete plekje en waarom?

De verzameling kleine spulletjes in de kruidenrekjes vind ik zelf het leukste, die bestaat uit echt unieke spulletjes. Mila-Roos vindt het leuk om er voor het slapen gaan naar te kijken en de porseleinen popjes, het hertje of de vlinder gedag te zwaaien.

Babykamer

Waar ben je het meest trots op en waarom?

Ik ben vooral erg blij dat het een kamertje is geworden dat eigenheid uitstraalt. Ik houd zelf niet zo van dat perfect (saai) gecombineerde of alles uit één serie kopen… Het mag juist wel een beetje ‘clashen’ en een beetje gek zijn. Een beetje kinderlijk, iets dat de fantasie van een kleintje stimuleert.

Van welke accessoires word jij heel blij?

Ik persoonlijk houd wel van een beetje kitsch, maar ook van roosjes, bosdieren, sterren en lekker veel goudaccenten. En in een kinderkamer mag dat juist wel een beetje éxtra! Zoals het kitsch hertentrofee van plastic dat wat nep vogeltjes draagt in zijn gewei. Lekker gek en een beetje sprookjesachtig.

Heb je budget/ shops tips?

Ik weet heel goed wat ik mooi vind en de ene keer kost het geen drol, maar een andere keer is dat een design item waar ik eigenlijk niet de hoge prijs voor wil betalen. Soms zoek ik naar replica’s met eenzelfde uitstraling, of ik plaats een zoekopdracht op marktplaats. Maar ik heb op bijvoorbeeld Instagram ook eens kenbaar gemaakt dat ik zocht naar een Art Deco linnenkast. Ik kreeg toen een reactie van iemand die precies zo’n kast had staan en die wel aan mij wilde verkopen! Zo zijn mijn man en ik tijdens mijn zwangerschap een middagje naar Zwolle gereden om de kast op te halen en hebben er een leuk dagje uit van gemaakt. Super leuk om ook op die manier spulletjes te vinden. En als je echt iets niet kunt vinden, probeer het dan eens zelf te maken. Zo maakte mijn man van een paar lagen berken multiplex en roze wielen van Hema een onderstel voor de kratjes waar wij speelgoed in bewaren.

Babykamer Mila-Roos kratjes

Waar heb je jouw specifieke spullen vandaan?

De spullen die ik gekocht heb, zijn van de volgende merken/ winkels:

De houten (kruiden)rekjes, het witte spijlenbedje (Gulliver) en de half roze gespoten mand op de kast zijn van Ikea.

De roze klamboe en de kartonnen dozen in de commodekast kocht ik bij Søstrene Grene.

De stoffen hartjes hanger aan de kast is van het merk Colorique.

Het behang met gouden stippen en de mintkleurige letter ‘M’ kocht ik bij Karwei.

De gekleurde kunststof kratjes, het beddengoed en de gouden letter ‘R’ kocht ik bij HEMA.

De porselein popjes (vaasjes) zijn van Lammers & Lammers.

De hoge, roze glazen vaasjes en ook de gouden (imperfect) bordjes zijn van &Klevering.
De Franse spiegel kocht ik op een antiek- en brocantemarkt.

De bloempotten met roosjes verzamelde ik bij kringlopen en verfde ik in dezelfde kleur als de muur en de kast (kleur Herfstnevel van Histor).

Het vloerkleedje en de meeste andere vintage items zijn van Frechic.

Heb jij ook een baby of kinderkamer die je wilt delen? Stuur ons dan een mailtje!

Bekijk ook de andere babykamers voor meer inspiratie:

Makien

Mijn naam is Makien Verkroost, ik ben 30 jaar en mama van Mila-Roos (inmiddels noemen we haar eigenlijk alleen nog maar Moos!). Ik ben opgeleid tot interieurontwerper en stylist, maar run tegenwoordig samen met mijn moeder een webshop in vintage, antiek en brocante (Frechic).

2019-12-03T20:10:23+01:00

Neem even een momentje..

Om onze privacy verklaring te lezen en kennis te nemen van de gegevens die wij van je opslaan. Klik op 'AVG Instellingen' om je eigen instellingen te beheren.

Privacy verklaring | Sluiten
AVG Instellingen