Deze week de mooie groene babykamer van Jitske. Met veel planten en een super zelf ingebouwde kast.

Waar haal jij je babykamer inspiratie vandaan?

Instagram, woonbladen, woonwinkels en tuincentra. Ik zoek het liefst naar dingen die bij de rest van ons interieur passen. Veel planten, groen, stoer, Scandinavisch, industrieel, zwart en wit.

Welke kinderkamer meubels heb je en waar komen ze vandaan?

In de babykamer hebben we een kledingkast van Leenbakker ingebouwd. Het ledikant en de commode zijn van Ikea, onderdeel van de set Hensvik. De Eames replica stoel had ik al gekocht voor we de sleutel van ons huis kregen, nu 3 jaar geleden.

Heb je alles nieuw gekocht?

Weinig spullen in de babykamer zijn echt nieuw. De meubels zoals de commode en het bedje heb ik overgenomen van mijn zusje. Mijn moeder heeft heel veel bewaard na de geboorte van mijn neefje. De kinderwagen, de box, het badje, het wiegje, erg fijn dat we deze items opnieuw kunnen gebruiken. Zelfs een groot deel van de accessoires, had ik al eerder gekocht of gebruikte ik elders in huis. We zijn momenteel onze hele bovenverdieping aan het verbouwen, er is een nieuwe badkamer in de maak. Verbouwen kost natuurlijk geld, dus dan is het fijn om op de babyuitzet te kunnen besparen.

Voor welke kleuren hebben jullie gekozen en waarom?

Ik wist meteen dat ik de babykamer groen wilde, of we een jongetje of meisje zouden krijgen, dat maakte mij niet uit. Onze woonkamer is ook groen, en op onze slaapkamer hebben we een groen vlak op de muur. Ik wilde dat de stijl terug zou komen, en passend zou zijn bij de rest van ons huis. De kleuren zwart, wit, grijs en groen zie je eigenlijk in iedere ruimte terug. Plus dat groen een hele rustgevende kleur is, ideaal in een slaapkamer. Al snel wist ik dat ik een lambrisering wilde met twee tinten groen. Ik ben erg blij met het resultaat. De zijwanden hebben we wit gehouden. Om er toch wat meer een meisjeskamer van te maken heb ik een paar roze accenten toegevoegd. Dat maakt de kamer net wat zachter.

Wat is je favoriete plekje en waarom?

Ik ben super blij met de kast die mijn man zelf heeft ontworpen en gemaakt. De kast is super groot, en biedt veel opbergruimte. Daarnaast kan ik op de planken accessoires kwijt, later kunnen we er een bureautje van maken. De grote spiegel op de schuifdeur maakt de ruimte nog groter en ruimtelijker. Dat de lambrisering terugkomt in en op het open gedeelte van de kast vind ik ook erg geslaagd. Het creëert diepte en geeft een speels effect.
Dat haar bedje in het midden van de kamer zou komen werd ook al snel duidelijk. Door de twee schuine wanden, heb je minder ruimte aan de zijkanten van de kamer. De commode kwam tegen de muur naast de deur, en aan de andere kant van de kamer hebben we de kastenwand. Met het ronde kleed creëerde ik een soort eilandje midden in de kamer, waar het ledikant nu staat. Het staat niet alleen leuk, het is ook nog eens erg praktisch. Jeroen en ik zijn beide 1.90m lang, dus zo stoten wij in ieder geval niet ons hoofd wanneer we haar in en uit bed moeten tillen.

Waar ben je het meest trots op en waarom?

Ik ben trots dat we in een jaar tijd onze hele bovenverdieping verbouwd hebben. Letterlijk alles werd gesloopt en nu is bijna alles weer opgebouwd. Het plafond was verlaagd, en wij hebben de originele draagbalken over de hele verdieping weer in het zicht gebracht. Jeroen doet alles zelf met hulp van onze vaders, dus we maken er echt ons eigen plekje van. De babykamer is nog niet helemaal klaar, het deurkozijn en de raamkozijnen moeten nog in de verf en de badkamermeubels liggen hier nu opgeslagen. Ik ben trots dat we dit zelf bedacht en uitgevoerd hebben, en dat haar kamertje nu al zo mooi geworden is.

Van welke accessoires word jij heel blij?

Ik ben dol op planten, daar style ik het liefst mee. Ik houd van zowel botanisch als grafische prints. Zwart-wit prints komen overal in huis terug, en dat combineer ik graag met groen. Ik heb nog een paar accessoires klaar liggen om op te hangen, o.a. de letters van haar naam. Maar die houd ik nog even geheim tot haar geboorte.
Plantjes babykamer Jitske
Van persoonlijke accessoires met een herinnering word ik ook erg blij. Bovenop de commode staat een geborduurd schilderij met daarnaast mijn eerste knuffelbeer (“koesbeer”). Links in het fotolijstje de eerste foto van Jeroen en mij samen, en de echo van onze dochter erbij gevoegd. Mijn beppe (oma), waarnaar ik ben vernoemd, heeft de geboorteprint gemaakt, dus dat is wel een extra bijzonder item op de babykamer. Voor het wiegje en ledikant heeft mijn moeder lakentjes bewaard waar ik zelf nog onder geslapen heb. Mooi om zulke vintage items met persoonlijke herinneringen opnieuw te kunnen gebruiken.
Commode Jitske babykamer

Heb je budget/ shops tips?

Ik shop graag bij Kwantum, Ikea, Karwei, Leenbakker, Hema, H&M Home, Wonen met Lef, Action en verschillende tuincentra voor accessoires. Het hoeft niet duur te zijn, als het maar bij de rest past. Doordat ik een bepaalde stijl in ons hele huis toepas, kan ik makkelijk accessoires van de ene naar de andere ruimte verplaatsen en zo variëren met de styling.

Waar heb je jouw specifieke spullen vandaan?

De spullen die ik gekocht heb, zijn van de volgende merken/ winkels:

Kledingkast: Leenbakker
Ledikant: IKEA
Commode: IKEA
Wiegje: onbekend/eigen bezit
Vloerkleed: Leenbakker
Stoel: Eames replica o.a. via designstoelen.nl
Kussen: H&M Home
Roze tafeltje: Kwantum
Kunsttakken: Pronto wonen
Lampje: Leenbakker
Cactus wit met roze: Kwantum
Groene vaas: Action
Glazen decovaas (Action) met plantjes zelfgemaakt
Plantenmandje: Karwei
Plant (Calathea): Ranzijn
Plant (Fittonia): Ranzijn
Vetplantjes in roze potjes: IKEA
Wandplankje wolk: Kwantum
Hangplantjes (Ceropegia woodii) in papieren zak: Uashmama bij STEK Conceptstore
Lichtbox met botanische print: Action
Knuffels in ledikant: IKEA
Lakentje: Prénatal
Aankleedkussen: Prénatal
Aankleedkussen hoes: Action
DRÖNA bakken onderin commode: IKEA
Opbergmandjes: Action
Knuffel koala: H&M Home
Witte beer: Hema
Olifant en leeuw knuffeltje: IKEA
Fotolijst: Action
Kleuren op de muur en kast:
Agaat van Histor (ook het ledikant is hiermee geschilderd)
Karma van Histor

Heb jij ook een baby of kinderkamer die je wilt delen? Stuur ons dan een mailtje!

Op zoek naar meer babykamer inspiratie?

Jitske

Ik ben Jitske van der Wal – Rodenhuis, 25 jaar oud. Samen met mijn man Jeroen woon ik in het Friese dorpje Easterlittens. We hebben een kat, een hond en begin juni verwachten we ons eerste kindje, onze dochter.

Momenteel ben ik gestopt met werken om er in ieder geval het eerste jaar voor ons meisje te kunnen zijn. Ik werkte tot februari bij een tuincentrum, en daarvoor heb ik jaren in de kinderopvang gewerkt. Vorig jaar heb ik mijn diploma kindercoach behaald, en het lijkt mij leuk om daar straks iets mee te gaan doen. Maar eerst richt ik mij volledig op de komst van onze kleine.

Ondertussen vind ik het leuk om met interieur en planten bezig te zijn en inspiratie te delen via mijn Instagram account @_Jitske. Ik schrijf ook af en toe blogs over planten en dingen die mij bezighouden op http://byjitskethus.wordpress.com.