Waar haal jij je babykamer inspiratie vandaan?

Voornamelijk via Pinterest. Daarnaast komen er ook prachtige kamertjes voorbij via Instagram bij de mensen die ik volg of als je via hashtags zoekt. Al voor wij überhaupt zwanger raakten had ik pinterestborden klaar staan voor zowel een meisjes als een jongenskamer. Vanuit die borden hebben we echt een moodboard gemaakt.

Welke kinderkamer meubels heb je en waar komen ze vandaan?

Het ledikantje komt van de Ikea. Ook onze ‘commode’ is een kast van de Ikea (de ivar) waar we wieltjes onder hebben gezet voor een betere hoogte. De boerenkast ‘Gijs’ is van Woood, gekocht bij de Karwei.

Babykamer Commode

Heb je alles nieuw gekocht?

Alle grote meubels zijn nieuw. Wel hebben we bewust gekozen voor een mix en match van diverse winkels. Zo kunnen de kasten bijvoorbeeld ook op termijn een ander plekje en/of functie krijgen in huis.

Voor welke kleuren hebben jullie gekozen en waarom?

Er zullen veel mannen zijn die de vrouw volledig vrije hand geven wat betreft het interieur en dus ook de kinderkamer. Mick vindt het juist ook leuk om mee te denken en ideeën in te brengen. Zo kwam hij met het idee om een vlak bij het ledikantje te verven. Ik had het behang online gevonden, samen kwamen we bij de donkerblauwe kleur uit die matcht met het behang.

Babykamer ledikant

Wat is je favoriete plekje en waarom?

Lastige vraag. Melle slaapt nog in een wiegje bij ons op de kamer, dus we komen alleen op zijn kamertje voor verzorgingsmomenten zoals een badje of verschonen. Het berenbehang met wandrekje maken het verzorgingsplekje tot een fijne plek voor dit soort contactmomentjes met Melle dus dan kies ik daar voor.

Waar ben je het meest trots op en waarom?

Op het kamertje in zijn algemeen, dat we met zijn tweetjes onze ideeën hebben samengevoegd en uitgewerkt tot een fijn plekje voor ons kleine mannetje.

Van welke accessoires word jij heel blij?

De mix van gekregen en eigen spulletjes, maar als ik echt moet kiezen ga ik voor de naam ballon en de vlaggetjes, zodra de deur open gaat zijn dat de eerste items die opvallen. Een klein feestje als je binnenkomt.
Daarnaast zijn er kleine spulletjes die voor ons waardevol zijn en Melle zijn kamertje eigen maken zoals het truitje met eentjes die de moeder van Mick vroeger zelf heeft gemaakt en Mick ook heeft gedragen. De kralenketting met naam hing aan Melle zijn couveuse in het ziekenhuis. Mijn moeder borduurde een schilderijtje die inmiddels ook een plekje heeft gekregen op Melle zijn kamertje.
Babykamer naamvlaggetjes

Heb je budget/ shops tips?

Wij hebben bewust gekozen voor een mix en match van diverse meubels. Bij diverse grote babywinkels zijn mooie sets te koop maar zijn vaak ook aan de prijs. Door te kiezen voor verschillende meubels van verschillende winkels kun je veel voordeliger uit zijn en daarnaast kun je het ook meer eigen/unieker maken.
Als je handig bent of handige mensen om je heen hebt kun je ook veel zelf maken. Mijn zusje maakte diverse dekentjes, we maakten samen een babynestje en ik maakte een wagenspanner. Leuke bezigheid en ook voordeliger.
Qua shoptips, via instagram kom je de leukste kleine webshopjes tegen met de mooiste spulletjes voor kindjes, ook accessoires voor het kamertje. Vergeet daarnaast ook niet de kringloop, met een beetje geluk vindt je daar ook toffe meubeltjes en accessoires.
Vraag ook eens bij familie of zij nog spulletjes hebben die je kan over kan nemen. Zo hebben wij momenteel een wiegje in gebruik van een familielid.

Waar heb je jouw specifieke spullen vandaan?

De spullen die ik gekocht heb, zijn van de volgende merken/ winkels:

Ledikant – Ikea
‘Commode’ – Ikea
Grijze Kast – Woood via Karwei
Vloerkleed – Ferm Living
Lamp – Kwantum
Legerkist – Douwes Dump (Ommen)
Naamballon – Humble (www.hum-ble.nl)
Leeuwenkop – Fiona Walker England
Vlaggenlijn – Numero 74 via Lidor
Muurstickers driehoekjes – LM babyart
Tijgerkop aan de grijze kast – doinggoods
Poster in lijst op grijze kast – Wonder and Rah via littledreamers.nl
Behang – Roomblush
Zwart wandrekje – Bloomingville
Verschoningsmand – Olli Ella
Poster en klembord op wandrek- Cards by Eva/ Bij Eva
Stapeltorentje op wandrek – Grimms
Nijlpaardje op wandrek – Ostheimer

Heb jij ook een baby of kinderkamer die je wilt delen? Stuur ons dan een mailtje!

Bekijk ook de andere babykamers:

Hilgré

Hoi! Ik ben Hilgré, 29 jaar en woon samen met Mick. Sinds begin november zijn wij ouders van Melle.

Ik werk als cliëntadviseur bij een expertisecentrum voor mensen met een visuele beperking. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met interieur. Rommelen in huis, nieuwe hoekjes creëren, inspiratie op doen uit bladen of het internet. Ook houden wij erg van gezelligheid met vrienden en familie. Wat betreft de liefde voor interieur, ik deel wekelijks kiekjes van ons huis op instagram. Je kunt mij vinden via www.instagram.com/hilgewoon