Hoe leuk, het inrichten van de babykamer! Daar kun je wel wat extra inspiratie bij gebruiken.

Deze week de schattige babykamer van Didem, of eigenlijk van haar dochtertje Elis.

Waar haal jij je babykamer inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik het meest van Pinterest en Instagram. Daarnaast dwarrel ik graag rond in babywinkels om ideeën op te doen (Babypark en Kindercompagnie. zijn daar voorbeelden van).

Welke kinderkamer meubels heb je en waar komen ze vandaan?

De meubels in de kamer van mijn dochter komen van Kindercompagnie. Hoe leuk is het om in dit babywarenhuis van 5.000m2 rond te lopen? Ze hebben niet alleen hippe babykamers maar ook toffe accessoires. Ik heb dan ook hier ongelofelijk veel inspiratie op gedaan voor de kamer van Elis!

Commode babykamer elis

Heb je alles nieuw gekocht?

Haar meubels zijn nieuw! Wel heb ik een paar keer gekeken op Marktplaats omdat ik wel houd van DIY karweitjes. Uiteindelijk heb ik hier niet voor gekozen omdat ik daar tijdens mijn zwangerschap weinig energie voor had.

Voor welke kleuren hebben jullie gekozen en waarom?

Hoewel ik niet zo van de kleur ben (maar juist meer van de neutrale kleuren) heb ik de babykamer van Elis toch een aantal kleurtjes gegeven! Kleurtjes moeten echter voor mij niet overheersend zijn maar een toevoeging geven aan het geheel.

Tijdens mijn zwangerschap hebben we een muur gelambriseerd en in de kleur olijfgroen geverfd. Toen de meubels kwamen en alle spulletjes langzamerhand een plekje kregen in de kamer vond ik dat het niet echt op een meisjes babykamer lijken. ‘Waar zijn de meisjeskleuren gebleven?’ dacht ik. Daarom besloot ik door middel van accessoires de kleur oud roze toe te voegen aan de kamer. En tot op de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van. Ik ben juist trots op het eindresultaat!

Trapje en tekening babykamer

Wat is je favoriete plekje en waarom?

Toch wel de kant waar de commode staat. Hier staan ook betekenisvolle spullen voor mij, vandaar wellicht. Haar echofoto, newbornshoot-boek en cadeautjes die ze heeft gekregen zijn met name de spullen waar ik veel waarde aan hecht!

Lijstjes elis

Waar ben je het meest trots op en waarom?

Ik ben trots op het geheel. In mijn gedachten had ik al ideeën over alles, maar het is dan altijd spannend hoe het gaat uitpakken. De indeling van de kamer, de kleuren en accessoires zijn een goede combinatie geworden!

Van welke accessoires word jij heel blij?

Ik word heel blij van spulletjes die de kamer opfleuren, dus accessoires moeten voor mij opvallen. De kamer van Elis heeft momenteel twee thema’s; sleepy eyes en wolken. Binnenkort zal ik de thema sleepy eyes vervangen door iets anders. Ik heb namelijk een tikkeltje last van veranderdrang, herkenbaar?

Heb je budget/ shops tips?

De volgende webshops zijn echt een aanrader! Ze zijn ook te volgen op Instagram:

–     mommiesandmiracles

–     dutchdivaoriginals

–     miesenco.babylifestyle

–     de_gele_flamingo

–      little_and_cool

–       kleinekeutel

–       grasonderjevoeten

–       punnikwaardig

Waar heb je jouw specifieke spullen vandaan?

Meubels: Kindercompagie

Plank boven de commode: Ikea

Etalage kastjes: Ikea

Wolkenlamp: Kabinekoksijde

Sticker gezin: Mommiesandmiracles

Poppetje ledikant: Dutchdivaoriginals

Ladder: Kwantum

Roze naam bij ladder: Punnikwaardig

Ronde vloerkleed: Kwantum

Mandje commode: Jysknl

Ledikantdeken: Babysonly

Verschoonkussen Babysonly

Hoeslaken ledikant: Little_and_cool

Fauteuil: Karwei

Ronde kussen: Bloomingville

Roze gitaar: Littledutch

Roze speelgoedautotje gepersonaliseerd: Littledutch

Poster ledikant: Miekeinvorm

Sleepy eyes: Mevrouwaardbei

Plafondlamp: Kidsdepot.nl

Heb jij ook een baby of kinderkamer die je wilt delen? Stuur ons dan een mailtje!

Op zoek naar meer babykamer inspiratie?

Didem

Hallo!

Mijn naam is Didem en ik ben 30 jaar oud. Samen met mijn man hebben we een prachtige dochter van 8 maanden, Elis. Al ruim 10 jaar werk ik met heel veel plezier in de jeugdsector. Sinds we een dochter hebben werk ik parttime en dat bevalt mij prima! Naast het werken ben ik graag bezig met interieur. Het stylen en restylen van de babykamer is momenteel mijn favo bezigheid!

Benieuwd naar mijn instagrampagina? Kijk dan snel voor meer: instagram/dcoration