Deze week wederom een leuke babykamer, dit keer van Esmée. Een stoere babykamer voor haar inmiddels geboren zoontje Otis.

Waar haal jij je babykamer inspiratie vandaan?

Pinterest! Ik had al een tijdje stiekem een bord op Pinterest dat ik afgeschermd had. Hierop pinde ik allerlei babykamerfoto’s.

Welke meubels heb je en waar komen ze vandaan?

Veel is tweedehands of vintage! De commode is vintage, uit de jaren vijftig. Deze hebben we via Marktplaats gekocht, net als het Stokke wiegje/ledikantje. De lockerkast is ook oud en hebben we door een bedrijf laten overspuiten in dezelfde kleur groen als de muur. En het Tomado boekenrekje is ook vintage en hebben we ook via Marktplaats gescoord.
Babywieg Esmée

Heb je alles nieuw gekocht?

Nee, juist niet dus! Wel de matrasjes uiteraard. Op dit moment slaapt hij alleen overdag nog in zijn eigen wiegje, want we hebben een fijne co-sleeper van Bednest te leen gekregen die naast mijn bed staat.
Commode Esmée

Voor welke kleuren heb je gekozen en waarom? 

Cognac, wit en army green met een paar zwarte accenten. Dit vonden we stoer en deze kleuren passen ook bij de rest van ons huis. Het had niet bij ons gepast om een heel zoete babykamer in te richten. Nu is zijn kamer echt onderdeel van ons hele huis.
lockerkast babykamer Esmée

Wat is je favoriete plekje in de babykamer en waarom?

Het hoekje met het kapstokje en de olifantenkop aan de muur, ik vind het leuk om het kapstokje iedere keer anders te stylen. De olifantenkop was overigens het eerste wat ik kocht voor de babykamer tijdens een sample sale!

Waar ben je het meest trots op en waarom?

Vooral op dat alles bij elkaar past en dat het niet in één standaard pakket gekocht is. We hebben het echt zelf bij elkaar gesprokkeld en gelet op duurzaamheid.

Van welke accessoires word jij heel blij?

Het tijgervloerkleed van Doing Goods, ons mooie (gifvrije!) aankleedkussen van Moomu en de spulletjes die op de plankjes van het Tomado boekenrekje staan.

Heb je budget/ shop tips?

Marktplaats uiteraard! Goede spullen kunnen echt wel langer mee dan de babytijd van één of twee kinderen. Beter voor de planeet en beter voor je portemonnee! En ‘zachte’ onderdelen als matrasjes kun je natuurlijk alsnog nieuw kopen, wel zo fris.

Van welke merken/ winkels zijn de spulletjes?

Wiegje: Stokke Sleepi Mini
Hemeltje: Konges Slojd
Vloerkleed: Doing Goods
Luieremmer: We-too
Tasje: Pommes de Jus

Octopus Knuffel: Jellycat
Hakuna Matata poster & lijstje: Desenio

Lakentje: Baby Anne-Cy
Dekentje: Baby Anne-Cy

Giraffe poster & lijst: Desenio
Olifantenkop: Quax baby

Kledingkast: Garage83 Lockers
Olifantje op de kast: Dille & Kamille

Kleur muur: Camouflage green van Flexa

Wasmand: H&M Home
Commode: Marktplaats
Behang in commode: Gamma
Drie posters & lijsten: Desenio
Aankleedkussen: Moomu
Kratje: Aykasa kleur Coconut Milk via Deem Design

Fotocredits: Ollibolly & privébezit

Benieuwd naar andere babykamers?

Esmée
Ik ben Esmée, bijna 30 jaar en ik woon in Amsterdam met mijn vriend, onze baby van een paar weken Otis en onze kat Gerrit.
Al tien jaar werk ik als tekstschrijver en de afgelopen 1,5 jaar ben ik hoofdredacteur van CosmoGIRL! magazine geweest. Op dit moment heb ik nog verlof, maar hierna ga ik volledig proberen te freelancen. Daarnaast heb ik een eigen followers base opgebouwd door de jaren heen van vrouwen die in dezelfde leeftijd of levensfase zitten als ik. Heel gezellig en bovendien verdien ik daar door te vloggen, bloggen en actief te zijn op Instagram deels mijn salaris mee onder de naam @esmeenoelle en esmeenoelle.nl