Kun je je bevalling opwekken? Ja hallo, kom er nu maar uit! Het is de hoogste tijd! Wanneer de uitgerekende datum in zicht is of wanneer je die bereikt hebt, vind je het vaak wel mooi geweest. Dit was de datum die je al negen maanden in je hoofd had, dus laat het dan ook nu maar gebeuren. Dat werkt helaas even anders, slechts 5% bevalt daadwerkelijk op de uitgerekende datum.

Je krijgt iedere dag de vraag van vrienden en familie of je al iets voelt en bent er wel een beetje klaar mee. In het ziekenhuis starten ze vaak pas in week 42 met inleiden. Misschien wil jij wel helemaal niet zo lang meer wachten. Wat is nu een paar dagen? Als hoogzwangere lijken dat wel weken of maanden. Kun je dan je bevalling zelf opwekken?

Kun je je bevalling opwekken?

Daar zijn verschillende meningen over, maar geen enkele methode is wetenschappelijk onderbouwd. Oftewel er is dus geen onderzoek dat aantoont dat een bepaalde manier een bevalling zou opwekken. Maar zo oud als bevallen is, zo zijn er natuurlijk ook een aantal oude methoden voor het opwekken van de bevalling. We hebben alleen de “Baat het niet, schaadt het niet”  methoden geselecteerd.

Bevalling opwekken met ananas

In ananas zit het stofje Kinine. Net als in Bitter Lemon en Tonic. Kinine zou een bevalling op kunnen wekken. Je moet hier dan wel kilo’s ananas voor eten en liters Tonic drinken. Wat we eigenlijk willen zeggen, om de benodigde hoeveelheid binnen te krijgen moet je heel hard je best doen. Niet echt reëel.

Bevalling opwekken met een orgasme

Een orgasme zorgt ervoor dat de baarmoeder samentrekt. Een wee is feitelijk een samentrekkende baarmoeder. Het zou zo maar kunnen dat je door een orgasme je baarmoeder op een idee brengt.

Bevalling opwekken met sperma

In sperma zit het stofje, prostaglandine, waarvan gezegd wordt dat het de bevalling opwekt. Het maakt de baarmoedermond zacht en soepel. Deze hormomen worden ook gebruikt bij het strippen of het inleiden van de bevalling door een gynaecoloog. Denk er wel aan dat je niet meer mag vrijen wanneer je vliezen gebroken zijn vanwege infectiegevaar.

Bevalling opwekken met het masseren van je tepels

Wanneer je je tepels masseert komt het stofje Oxytocine vrij. Dit zou de bevalling kunnen opwekken. Het blijft dan niet bij een minuut of 5,  je moet dan minstens een kwartier tot 3 uur per dag je tepels masseren.

Bevalling opwekken met beweging

Wandelen, dansen, trap lopen. Het zou allemaal kunnen helpen. Let er wel op dat je nog een beetje fit moet zijn voor als de bevalling begint. Dat is namelijk ook een soort marathon voor je lichaam.

Bevalling opwekken met Bitter Lemon of Tonic

In deze drank zit ook het stofje Kinine. Hier geldt hetzelfde voor als bij het eten van ananas. Dit zou je in dermate hoeveelheden moeten drinken om effect te hebben, dat het eigenlijk niet reëel is.

Bevalling opwekken met pittig eten

Het eten van pittig, gekruid eten stimuleert de darmwerking en zou kunnen leiden tot het samentrekken van de baarmoeder. Het samentrekken van de barmoeder zou zo de weeën op gang kunnen brengen.

GERELATEERD: