Mijn zoontje groeit als kool en de tijd gaat zo snel! We zijn alweer 3,5 maand verder. Ons leven lijkt weer een beetje naar “normaal” te gaan. We vinden onze routine, slaap en rust met elkaar, in alle hectiek van de dag.

3,5 maand geleden werd mijn tweede zoon Pierre geboren. Op 20 augustus kwam hij als een sterrenkijker ter wereld. Met open ogen kwam hij de wereld in, na een bevalling die ik me niet zo had voorgesteld.

Een ruggenprik

Terwijl ik eerder heel hard riep dat ik geen pijnbestrijding wilde hebben, riep ik na 3 uur persweeën wegpuffen heel hard wat anders! De ruggenprik bracht voor mij een enorme uitkomst en zo kon zelfs mijn oudste zoontje langskomen tijdens mijn bevalling. We hadden hier uiteindelijk voor gekozen omdat de ontsluiting zo langzaam ging, dat het voor hem echt te laat werd. Het was heel raar om dus twee keer die kamer vol met bezoek te hebben.

Eindelijk

Na een dik uur persen werd hij dan eindelijk geboren en werden we een gezin van vier. Zo ontzettend blij! Het gekke is, wanneer ik dit nu opschrijf kan ik me alleen maar flarden herinneren. Wat daarom voor mij extra dierbaar is, zijn de foto’s die tijdens mijn bevallig gemaakt zijn door Settia van HelloBaby.

Waar beginnen?

Via Instagram kwam ik verschillende geboortefotografen tegen. De fotografie en de manier van presenteren sprak me meteen aan bij Hello Baby en ik maakte een afspraak.

Settia kwam bij ons thuis, ze stelde zich voor en met een hele duidelijke uitleg vertelde ze ons wat we van haar konden verwachten, welke grenzen er waren en wat we allemaal zelf konden bepalen en aangeven. Alles was heel fijn en open.

Door haar lieve en rustige uitstraling, was ik ook meteen op mijn gemak.

Een herinnering voor altijd

Een week na de bevalling, kwam Settia weer bij ons thuis. Nu met een prachtige usb-stick. Hierop stonden alle foto’s en een mooie slideshow van foto’s afgewisseld met bewegende beelden. Diep geroerd zat ik in tranen op de bank. Zo mooi!

Ook nu hebben de foto’s mij veel geholpen met het verwerken van de bevalling, ze zijn prachtig en alle momenten komen erin voor. Ook het eerste bezoek van de familie na de bevalling.

Ik ben heel blij dat we dit weer hebben gedaan en heel dankbaar hoe het allemaal is gegaan en hoe de foto’s zijn geworden. Echt een geweldige herinnering die is vastgelegd voor mijn verzameling.

Mijn zoontje groeit als kool en de tijd gaat zo snel! We zijn alweer 3,5 maand verder. Ons leven lijkt weer een beetje naar “normaal” te gaan. We vinden onze routine, slaap en rust met elkaar, in alle hectiek van de dag.

Lees ook mijn andere artikelen:

Anne Sophie
Anne-Sophie Maigret, 28 jaar
Wij wonen in Den Haag, dicht bij het strand en hebben een lekker druk bestaan. Je kan ons echt zien als een ondernemend gezin. Wij reizen graag, hebben eigen zaken en zijn daardoor eigenlijk altijd onderweg of bezig met van alles. Nooit saai!
Onze eerste zoon Beau is van 20 maart 2018 en Pierre, ons tweede mannetje is van 20 augustus 2019. 17 maanden ertussen, op de dag af!
Beau hebben we eigenlijk altijd overal mee naar toe genomen en is een heerlijk sociaal en gezellig mannetje.
Nu met twee merk ik dat dat toch een stukje lastiger gaat, maar dat houdt mij niet tegen. Door deze twee kleine mannen heb ik een snelkookpan in het moederschap gekregen.
De kunst is het vinden van balans, alleen vindt die maar eens! Of het nu gaat om slapeloze nachten, het krijgen van tandjes of hormonen die door je eigen lijf gieren (natuurlijk vaak in combinatie). Want een baby krijgen en een peuter hebben is fantastisch maar gaat niet altijd over rozen. Ik neem je er graag in mee hoe ik denk alle ballen een beetje hoog te houden, of juist niet..