Aijdens de zwangerschap heb je misschien wel extra zin om eens even lekker te ontspannen. Een dagje nar de sauna, nog even naar de kapper, een lekkere massage of misschien wel uren in de zon liggen op een bedje. Toch kun je een paar dingen beter even niet doen of met bepaalde voorzorgsmaatregelen.

Zonnen tijdens de zwangerschap

Voor je baby is de zon niet schadelijk. Maar door je hormonen heb je kans op een zwangerschapsmasker. Je kunt dus eigenlijk beter zo veel mogelijk uit de zon blijven of met een hele goede bescherming als spf 50 of onder een parasol. Uren bakken in de zon, stel je dus liever even uit.

Haren verven tijdens de zwangerschap

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is het verven van je haren niet schadelijk wanneer je zwanger bent.De kleur kan echter wel anders uitpakken door de hormonen. Neem jij het risico of wacht je liever ook even?

Lijnen als je zwanger bent

Dit is echt een no go. Wanneer je afvalt komen er stoffen in je lichaam vrij die schadelijk kunnen zijn voor je baby. Zorg dat je normaal eet, voor twee eten hoeft echt niet. Maar zorg wel dat je alle voedingsstoffen binnen krijgt.

Naar de sauna

Het is nooit wetenschappelijk aangetoond dat naar de sauna gaan, slecht is voor je baby. Toch zijn er onderzoeken die aangeven dat je in het eerste trimester beter niet gaat. Neem dus liever het zekere voor het onzekere en ga niet in de eerste 14 weken van je zwangerschap naar de sauna. En ga daarna alleen als je eerder ook weleens bent geweest.

Lekker badderen

In bad gaan kan heerlijk relaxt zijn. Maar zorg wel dat je bad niet heter is dan 37 graden. Je hartslag neemt toe als je bad te heet is, waardoor de bloedtoevoer naar je baarmoeder afneemt.

Een ontspannende massage

Heb je zin in een massage? neem dan een speciale zwangerschapsmassage. Tijdens je zwangerschap moeten namelijk bepaalde drukpunten vermeden worden, bijvoorbeeld in je voeten. Ook kan bepaalde aromatherapie schadelijke gevolgen hebben voor je zwangerschap. Neem om dat te voorkomen dus gewoon een zwangerschapsmassage, dan speel je sowieso op safe.